02 / 05 / 2024

Ataköy sahilde tüm ruhsatlar iptal mi edildi

Ataköy sahilde tüm ruhsatlar iptal mi edildi

Ataköy sahilde devam eden inşaatların tüm ruhsatları Bakırköy Belediyesi tarafından iptal edildi. Böylelikle Bosphorus otel, Özyazıcı İnşaat’ın devam ettiği Yalı Ataköy Projesi ve Çelebican İnşaat’a ait Blumar Projesi durdu.

Belediye o ilde arsa satacak! İlana ilişkin tüm detaylar belli oldu!

Kırklareli iline bağlı Pınarhisar Belediye Başkanlığı, yayımladığı ilanla arsa satışı yapacağını duyurdu. Satışı yapılacak arsaya yönelik tüm ayrıntılar paylaşılırken, ihale tarihinin 30 Ekim 2023 olduğu öğrenildi.

Konut fiyatlarındaki yangını söndürecek 18 yöntem tüm detaylarıyla!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gayrimenkul sektöründe yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak alınacak tedbirlerle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Ataköy'deki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Merkez Ataköy Revizyon Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Dekar Uskumruköy 13 soruda tüm detaylarıyla!

Dekar Uskumruköy projesinin tüm detayları belli oldu. Peki Dekar Uskumruköy nerede inşa ediliyor? İşte Dekar Uskumruköy 13 soruda tüm detaylarıyla...

SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence projesinde Daikin imzası!

Kuzu Grup ve dünyaca ünlü otel markası Jumeirah Group işbirliği ile Ataköy sahilde inşa edilen SeaPearl Ataköy Jumeirah Otel ve Residence projesinde iklimlendirme çözümleri bir kez daha sektörün öncü markası Daikin’e teslim edildi. 

Kartal'ın tüm mahallelerine spor tesisi sözü!

Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, ''Tüm mahallelerimizde spor tesisleri olması gerektiğini düşünüyoruz. Gerekli yerlere spor tesisi inşası için planlarımız hazır” diye konuştu.

Ataköy Millet Bahçesi 8 Kasım'da açılacak!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Ataköy'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Baruthane arazisinde yapımı devam eden "Millet Parkı"nın 8 Kasım'da açılacağını söyledi.

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ataköy'de yapımına başlanılan Millet Parkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Baruthane arazisi üzerinde başlayan inşaatın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Yalı Ataköy adres!

Yalı Ataköy adres bilgileri haberimizde yer alıyor. 16 katlı 5 bloktan oluşan Yalı Ataköy projesi İstanbul'un Avrupa yakasında Bakırköy'e bağlı Ataköy sahilde yükseliyor. 

Ataköy Baruthane bölgesi yapılaşmaya kapatıldı!

Ataköy sahilde Blumar projesinin yapılacağı tarihi Baruthane binalarının bulunduğu 160 parsel yapılaşmaya kapatıldı

İşte apartman yönetimiyle ilgili tüm detaylar!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetiminin tüm detaylarını paylaştı. İşte o haber...

SeaPearl Ataköy'de teslimler 7 ay sonra başlıyor!

Kuzu Grup imzası ile Ataköy sahilde inşa edilen SeaPearl Ataköy için geri sayım başladı. 2.7 milyar dolar yatırım değerine sahip projede teslimler 7 ay sonra başlayacak.

Ataköy Yat Limanı projesi için oylama yapıldı!

Ataköy sahilde, deniz doldurularak yapılmak istenen Mega Yat Limanı için Bakırköy Belediyesi'nin, Bakırköy Kaymakamlığı'ndan referandum izni çıkmayınca "kamuoyu yoklaması" adıyla yaptığı oylamadan "evet" sonucu çıktı.

Ataköy sahilde tüm ruhsatlar iptal mi edildi Haberi

Ataköy sahilde tüm ruhsatlar iptal mi edildi

Radikal'in haberine göre, Mimarlar Odası, 564 adada bulunan 160, 174 ve 182 parsellerde, inşaat faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakırköy Belediye Başkanlığı’nca verilen yapı ruhsatlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmış, ancak İstanbul 9. İdare Mahkemesi bu talebi reddetmişti. Mimarlar Odası Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak bu karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi’nin Birinci Kurul’u bu itirazı görüştü. Mahkeme , 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 3. Maddesinde belirtilen herhangi bir sahanın her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılamayacağını, yapının imar planı, yönetmelik, ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılacağını belirtti.


Mahkeme kararında şöyle denildi:


"Dava konusu edilen ruhsatların bulunduğu alanı da kapsadığı sonucuna varılan planların yürütmelerinin durdurulması karşısında ruhsatlar dayanaksız kaldığından hukuka aykırı hale gelmiş bulunmaktadır. Bu itibarla...