18 / 05 / 2024

Ataköy sahilindeki projelere mühür mü vuruldu

Ataköy sahilindeki projelere mühür mü vuruldu

Ataköy sahildeki inşaatların yapımına izin veren imar planları için, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı karara itiraz etti...

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Wesley Sneijder, Ataköy Marina Park Residence'a taşındı!

Uzun zamandır Maçka’da yaşayan Wesley Sneijder ve Yolanthe Cabau, Galatasaray’ın Florya’daki tesisine yakın olmak için ev değiştirdi. Çift Ataköy sahilindeki bir rezidansa taşındı.

TOKİ'den Ataköy hamlesi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun satışını iptal ettiği Ataköy sahilindeki arazı için TOKİ'den son bir hamle geldi. Karar düzeltme isteyen TOKİ, bundan sonuç alamazsa ihaleyi yenilemek zorunda kalacak.

Ataköy sahilindeki Baruthane park mı olacak?

Ataköy sahilde inşaat yapılmayan tek bir alan kaldı; 564 ada 160 parsel. İçinde tarihi baruthane binalarının bulunduğu parsele dördü 72 metre, üçü 40, 25 ve 19 metrelik, toplam 7 blok inşa edilecekti.

Avrupa Konutları Ataköy'de fiyatlar 655 bin TL'den başlıyor!

Artaş İnşaat’ın Avrupa Konutları markasıyla inşa ettiği projelere bir yenisi eklendi.165 rezidans daire ile 52 ofis ve dükkandan oluşan Avrupa Residence & Office Ataköy projesinde, lansman dönemine özel fiyatlarla satışlar başladı.

Ataköy'deki Blumar projesi mühürlendi!

İstanbul'un tek doğal plajı Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu parseldeki Blumar Ataköy projesi mühürlendi. Proje için verilen yapı ruhsatları, inşaat başlamadığı için geçersiz kaldı.

Ataköy Sea Pearl için ön talep toplamaya başladı!

Kuzu Grup daha önce Cityscape Global’de tanıttığı Ataköy sahilindeki projesi Sea Pearl’ü şimdi de Avrupalı yatırımcılar ile buluşturdu. Bu projenin lansmanının 18 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

Kazlıçeşme ve Ataköy'ü muaf tutan Silüet İmar Planı askıda!

İstanbul silüeti tartışmasını başlatan OnaltıDokuz'un konumlandırıldığı Kazlıçeşme ile sahilindeki inşaatların mühürlendiği Ataköy'ü hariç tutan Silüet Koruma 1/5000 ölçekli İmar Planı askıya çıkarıldı. Emlakkulisi.com, planı Kasım ayında duyurmuştu...

Ataköy sahilindeki projeler yıkılacak mı?

İstanbul'un güzide sahilindeki yağma planına yargı'dur' dedi. 4 projenin ruhsatı iptal edildi. CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu " Her şey hukuka uygundur " dedi...

Ataköy sahilindeki projelerin inşaatları durdurulup ruhsatları iptal edildi!

İstanbul’ un son doğal sahili Ataköy’ e yapılan inşaatlar durduruldu. Bakırköy Belediyesi arka arkaya gelen mahkeme kararları üzerine sahildeki 4 projenin ruhsatını iptal etti..

Ataköy sahilindeki 2 projeye durdurma kararı!

En son mahkeme kararında Bosphorus Otel ile Yalı Ataköy projesine devam denmişti. Mimarlar Odası nın bir üst mahkemeye yapılan itirazı haklı bulunarak bu inşaatlara yeniden dur denildi...

Ataköy sahilindeki projelere mühür mü vuruldu Haberi

Ataköy sahilindeki projelere mühür mü vuruldu


Ataköy sahildeki inşaatların yapımına izin veren imar planları için, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu ise itirazı reddederek yürütmeyi durdurma kararını onadı.  Kararın onanması ve Bakırköy Belediye’sine ulaşması üzerine dün Bakırköy Belediyesi ekipleri, mühürleme yapmak için inşaat alanına gitti. İnşaatların yapımını protesto etmek amacıyla Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği üyeleri, Çevre Dostları Platformu, Bakırköy CHP İlçe Teşkilatı üyeleri de inşaat alanına geldi. Ellerinde “Ranta talana yağmaya son”, “Kıyı yağmasına geçit yok” pankartları taşıyan vatandaşlar “Sahiller bizimdir bizim kalacak” sloganı attı. Mühürleme işlemi öncesinde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Biz hukukun aldığı kararları tartışmakla değil uygulama ile yükümlüyüz”dedi. Kerimoğlu’nun...