06 / 05 / 2024

ataköy toki ihalesi ne zaman

ataköy toki ihalesi ne zaman

TOKİ'nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahili ile ilgili arazi davasında karar çıktı. Mahkeme kararında, "Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz" denildi.

Kırklareli Pehlivanköy TOKİ ihalesi bugün!

Kırklareli Pehlivanköy Kazımdirik Mahallesi 83 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Yalı Ataköy'deki 61 işyeri ihalesi bugün!

Toplam 61 işyerinin satışa sunulduğu Yalı Ataköy'de fiyatlar 1 milyon 996 bin 800 TL'den başlıyor. Bakırköy Yalı Ataköy'deki 61 işyeri ihalesi bugün yapılacak.

Yalı Ataköy dükkan satış ihalesi katılım koşulları!

Yalı Ataköy dükkan satış ihalesi katılım koşulları kapsamında açık artırma ihalesine 150 bin TL bedelle başvurulabiliyor. İhale kapsamında satışa sunulan dükkan sayısı 61...

Yalı Ataköy cadde dükkanları ihalesi katılım şartları 2017!

Yalı Ataköy dükkanları 9 Aralık 2017'de açık artırma yoluyla satışa sunuluyor.  "Ataköy sahilinin taşınmaya hazır tek projesi" sloganıyla tanıtılan proje Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme ortaklığıyla hayata geçirildi. 

Yalı Ataköy cadde dükkanları açık artırma ihalesi ne zaman?

Yalı Ataköy projesinde 61 adet iş yeri açık artırma ile satışa sunulacak. Projede cadde dükkanlarının alanları 156 metrekare ile 646 metrekare arasında farklılık gösteriyor...

Yalı Ataköy açık artırma ihalesi!

Toki güvencesiyle yükselen Yalı Ataköy projesi Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme ortaklığıyla hayata geçirildi. Yalı Ataköy açık artırma ihalesi 9 Aralık'ta gerçekleşiyor...

TOKİ'nin Ataköy Baruthane arazi ihalesi iptal edildi!

TOKİ’nin Ataköy’deki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu alana yönelik satış ihalesinin kararı iptal edildi.

Ataköy Blumar Projesi'nin kiralama ihalesi iptal edildi!

Ataköy sahilde Baruthane binalarının da bulunduğu 564 ada 160 parselde yapılması düşünülen Ataköy Blumar Projesi’yle ilgili kiralama ihalesi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi

TOKİ'den Ataköy hamlesi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun satışını iptal ettiği Ataköy sahilindeki arazı için TOKİ'den son bir hamle geldi. Karar düzeltme isteyen TOKİ, bundan sonuç alamazsa ihaleyi yenilemek zorunda kalacak.

ataköy toki ihalesi ne zaman Haberi

ataköy toki ihalesi ne zaman

TOKİ'nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahili ile ilgili arazi davasında karar çıktı. Mahkeme, "İki parselin" satış ihalesini iptal etti.


Mahkeme kararında, "Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz" denildi. Bu gerekçeyle TOKİ'nin 12 Temmuz 2010 tarihli ihalesi iptal edildi. Kararda, kanuna göre kıyıya 100 metre mesafede inşaat yapılamayacağı vurgulandı.


Bu konuda son sözü Danıştay söyleyecek. Eğer karar Danıştay'da kesinleşirse yapımı süren bazı binaların yıkımı gündeme gelecek. Davayı Bakırköy Belediyesi açmış, daha sonra bu davadan feragat etmişti.


Ancak İstanbul 3. İdare Mahkemesi kamu davasından feragat edilemez diyerek kararını...