28 / 04 / 2024

Ataköye suni yarımada

Ataköye suni yarımada

Ataköy sahil şeridindeki tüm parseller inşaat ile doldurulunca sıra denize geldi. Gemilerle taşınan hafriyat kamyonları ile deniz 140 dönüm doldurularak yeni inşaat alanı ortaya çıkarılıyor.

BİM’de düdüklü tencere seti 470 TL’ye, karnıyarık tenceresi 400 TL’ye, kapaklı kavurma sacı 190 TL’ye düştü!

BİM, 16 Haziran’dan itibaren indirime girecek ürünler kataloğunu yayımladı. BİM’de 16 Haziran itibarıyla düdüklü tencere seti 470 TL’ye, karnıyarık tenceresi 400 TL’ye, kapaklı kavurma sacı 190 TL’ye düşecek. İşte 16 Haziran 2023 BİM fiyat listesi...

A101’de tava ve sahan seti 278 TL’ye, karnıyarık tenceresi 230 TL’ye, wok tava 120 TL’ye düştü!

A101 Market, yeni indirimli ürünler kataloğunu resmi internet sitesinden tüketicilere özel paylaşırken, tava ve sahan seti 278 TL’ye, karnıyarık tenceresi 230 TL’ye, wok tava 120 TL’ye düştü. İşte 1 Haziran 2023 A101 Market fiyat listesi...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

TOKİ Van Çatak 89 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van Çatak projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi açıldı!

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Küden tarafından açıldı.

En değerli 4 ada ve 1 yarımada satışa çıktı!

Türkiye'de  toplam değeri 457 milyon lira olan 5 ada ve yarımada internetten satışa çıkarıldı. Adaların büyüklükleri 27 bin metrekare ile 316 bin metrekare arasında değişiyor.

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıda!

Fatih Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı. İmar planı tadilatı 19 Haziran'da askıdan inecek..

Tarihi Yarımada'da dönüşüm başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştirecek. “Tarihi ve kültürel miras alanlarında kentsel dönüşüm planlama yaklaşımı geliştirilmesine yönelik analitik etütlerin yapılması” hizmet alımı ihalesi bugün yapılacak.

Ataköye suni yarımada Haberi

Ataköye suni yarımada

Ataköy sahil şeridindeki tüm parseller inşaat ile doldurulunca sıra denize geldi. Gemilerle taşınan hafriyat kamyonları ile deniz 140 bin metrekare (140 dönüm) doldurularak yeni inşaat alanı ortaya çıkarılıyor. Bu yeni alana konferans, kongre merkezleri ile restoran ve gazinolar inşa edilecek.


ATAKÖY sahildeki yapılaşmalar neredeyse bitti. Galeria Alışveriş Merkezi’nden başlayarak Hava Harp Okulu’na kadar olan sahil şeridi Baruthane’nin bulunduğu parsel hariç tamamen yüksek katlı binalarla doldu. Artık karada inşaat yapılabilecek 1 metrekare boşluk bile bırakılmadı. Şimdi sıra denize geldi. ‘Mega Yat Limanı’ adı altında başlatılan yeni projede Ataköy sahilde tam 140 dönüm yani 140 bin metrekare deniz doldurularak yeni yapılaşma alanı oluşturuluyor. Buna mendirek ve yat limanın olduğu bölüm dahil değil. Kısacası deniz 10 futbol sahası büyüklüğünde yeni bir kara oluşturacak....