16 / 05 / 2024

Atarük Evi restore edilecek

Atarük Evi restore edilecek

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras dün Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris ile görüşerek Atatürk Evi'nin restorasyonu ve çevresinin düzenlenmesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu

İngiltere'nin en küçük evi satılıyor!

İngiltere'nin kuzey doğusunda bulunan Grimston Park'taki ülkenin en küçük evi satılıyor. 16 metrekare büyüklüğündeki ev için 235 sterlin isteniyor. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Pierre Cardin'in Cannes'daki yazlık evi 'Bubble Palace' satılıyor!

Ünlü modacı Pierre Cardin'in Cannes'daki yazlık evi Bubble Palace 280 milyon sterline (2.7 milyar TL'ye) satışa sunuldu...

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Adıyaman Şerefli Sağlık Evi projesi mecliste!

Adıyaman'ın Merkez ilçesinde yapılması planlanan Şerefli Sağlık Evi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yazıbaşı Köyü Sağlık Evi projesinin akıbeti TBMM'de!

Yazıbaşı Köyü Sağlık Evi projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'taki yarım asırlık konaklar restore edildi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede bulunan 500 yıllık konakları restore etti.

Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi restore edilecek!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hulusi Kentmen'in Kocaeli İzmit'te bulunan evi restore edilecek. Ev, restore çalışmalarının ardından sanat evi olarak hizmet verecek. 

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Dünyanın en zengin 9'uncu kişisi Mukesh Ambani'nin 27 katlı 1 milyar dolarlık evi!

Dünyanın en zengin 9'uncu kişisi olan Hintli Mukesh Ambani, 1 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en pahalı evi olan 27 katlı binada yaşıyor.

Kylie Jenner'ın 6 milyon dolarlık evi şoke etti!

Keeping Up with the Kardashians adlı bir reality show programı sunan Kozmetik markası sahibi 22 yaşındaki Kylie Jenner'ın California'daki Hidden Hills bölgesinde yer alan 6 milyon dolarlık evi şoke etti...

Atarük Evi restore edilecek Haberi

Atarük Evi restore edilecek

Atatürk Evi, 18 Haziran 20122'de başlayıp beş ay sürecek restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyaretçi kabul edemeyecek.


Kerim Uras'ın Selanik ziyaretinin sonucunda Selanik Rotonda meydanından Atatürk evine özel bir yürüyüş yolu yapılacağına karar verildi.


Uras Atatürk Evi hakkında şunları söyledi:


Semtin iyileştirilmesi, otoparkının güzelleştirilmesi ve dinlenme alanlarının yapılması proje dahilin yer alıyor ayrıca projede Sayın Boutaris'da destek verecek ve şehre Türk vatandaşları daha yoğun bir şekide ziyaret edecek.


Konumu dolayısıyla Balkanların giriş kapısı sayılan Selanik ve çevresinin turizm açısından büyük potansiyele sahip olduğunu söyleyen Uras,  Selanik'ten sorumlu Bölge Başkan Yardımcısı Apostolos Tzitzikostas ile görüşmesinde de THY'nin İstanbul'dan seferlere başladığı Selanik ile hava bağlantısının geliştirilmesi, İzmir ve Selanik arasında yolcu ve yük taşımacılığı için deniz bağlantısının kurulması konularının gündeme geldiğini...