Ataşehir Çevre Koruma Haberi
Ataşehir Belediyesi tarafından ilçedeki kafe, restoran, büfe gibi işletmelerde kızartma için kullanılan
bitkisel yağların zamanında gıda zincirinden çekilip çekilmediği kontrol ediliyor.
Özellikle patates kızartmasının sık tüketildiği işletmeleri denetleyen Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri yağ ölçüm cihazı sayesinde kızartma için kullanılan yağların ölçümünü yapıyor. Yağların içerisindeki polar madde oranına bakan ekipler, bu oranın yüzde 25’i geçip geçmediğini ölçüyor. Kızartma için kullanılan yağlarda polar madde oranının yüzde 25’i geçmesi halinde insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Gereğinden fazla kullanılan ve kanserojen özellikler taşıyan kızartma yağlarının işyeri tarafından çevre lisanslı geri kazanım tesisleri veya toplayıcılarına verilmesi gerekiyor. Ataşehir Belediyesi ekipleri yaptıkları denetimlerde Atık yağlarını çevre lisanslı firmalara vermeyen işletmelerin atık yağlarını lisanslı işletmelere vermelerini sağlıyor.
Ataşehir’deki alışveriş merkezlerindeki gıda üreten firmaları denetleyen Çevre...