16 / 05 / 2024

Ataşehir deprem çalışmaları

Ataşehir deprem çalışmaları

Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ( AKOM ) tarafından düzenlenen “ Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız? ” konulu panellerden ikincisi Prof. Dr. Naci Görür’ün katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden deprem çalışmalarına 200 milyonluk kaynak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçesinde yapılacak düzenlemeyle kentte deprem nedeniyle meydana gelen hasar ve yıkımların etkisini azaltma ve yaşanabilecek depreme yönelik çalışmalar için 200 milyon TL ayrılmasına karar verildi. 

Silivri Belediyesi'nin deprem çalışmaları masaya yatırılacak!

Silivri Belediye Meclisi’nin Mart Ayı toplantısı 2. birleşiminin 1.oturumu yarın saat 10.00’da yapılacak. Gerçekleştirilecek toplantıda Silivri Belediyesi'nin deprem çalışmaları da masaya yatırılacak.

Deprem çalışmalarına Avcılar, Silivri ve Fatih'ten başlanacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin yapılacak olan çalışmaları açıkladı. Kahraman, deprem çalışmalarına zemin açısından en kritik bölgelerden başlanacağını belirtti...

Elazığ'da deprem çalışmaları devam ediyor!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgede çalışmalar başladı. İlgili bakanlıklar bölgede ağır hasarlı yapıların yıkım çalışmlarına devam ediyor...

Ataşehir deprem toplanma alanları! 

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden alınması gereken tedbirlere ve deprem toplanma alanlarına çevrildi. Peki Ataşehir deprem toplanma alanları nerede? İşte Ataşehir deprem toplanma alanları...

Giresun'un 4 mahallesinde inşaat çalışmaları başladı!

Giresun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir genelinde çalışmalar hızlandı. Kentin 4 mahallesinde inşaatlar hızlandı.

Ordu Yeşil Yol projesinde çalışmalar tam gaz!

Yaptığı yol yapım çalışmaları ile model bir Ordu inşa etmeyi hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'nda çalışmalar tam gaz devam!

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'nun Göztepe İstasyonu inşa çalışmaları başladı.Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu 13 kilometre uzunluğunda 11 istasyondan oluşacak.

İstek İnşaat'tan Ataşehir'e 166 konut geliyor!

İstek İnşaat İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir'de 166 konut inşa ediyor. İki ayrı proje için inşaat çalışmalarına devam eden firma projeleri 2018 yılında teslim edecek.

Manisa Büyükşehir ek hizmet binasında çalışmalar başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, içme suyu arıza ekipleri ile sayaç laboratuvarının taşınacağı Manisa hali yanındaki binadaki çalışmaları inceledi.

Ataşehir Ercüment Batanay Caddesi'nde çalışmalar başladı!

Ataşehir Belediyesi, Ercüment Batanay Caddesi üzerinde kaldırım, bisiklet yolu, asfalt ve ağaçlandırma işlemlerini tamamlayacak.

TOKİ'nin Eskişehir emekli projesinde çalışmalar sürüyor!

TOKİ'nin, Eskişehir Tepebaşı İlçesi Aşağısöğüt Mahallesi’nde hayata geçirdiği “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamındaki daireler için çalışmalar sürüyor.

Ataşehir deprem çalışmaları Haberi

Ataşehir deprem çalışmaları

Doğal afetlere karşı hazırlık çalışmalarına ara vermeden devam eden Ataşehir Belediyesi Afet Koordiyasyon Merkezi’nin (AKOM), Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği panellerin ikincisine Dilek Sabancı Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Panel konuşmasını ise İstanbul Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür gerçekleştirdi.

Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen panelde afetler konusunda eğitimin önemini vurgulayan Prof. Dr. Naci Görür, “1999 depremiyle birlikte Marmara'da 220 senede oluşması gereken stres 55 saniyede yüklendi. 1999 depremiyle Marmara'nın altındaki faylar zaten tetiklendi. Denizin altı deforme olmuş durumda. Bu durumdan dolayı Marmara'da beklenen büyük depremin tekrarlama periyodunun 2016 yılında dolma ihtimali çok yüksek” dedi.

Panelde öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Naci Görür, olası Marmara depremi için şunları söyledi: “Olası...