04 / 05 / 2024

ataşehir maket yarışması sonuçlarır

ataşehir maket yarışması sonuçlarır

Ataşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan çevre şöleni etkinlikleri kapsamında düzenlenen maket yarışmasında sona doğru yaklaşılıyor. Son değerlendirme, 23 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...

İBB Sosyal Merkezler Mimari Proje Yarışması düzenliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı, Sosyal Merkezler Mimari Proje Yarışması düzenleyeceğini açıkladı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

TOKİ Ataşehir Şerifali projesi için düğmeye bastı!

İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Şerifali Çiftliği GÖB Alanı 1. Etap 513 Konut ve 28 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerine teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otogar için düzenlediği ulusal mimari proje yarışmasında dereceye giren proje sahipleri ödüllerini teslim aldı. 

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu inşaatının Atakent durağındaki son tünel açma çalışmasını incelemelerde bulundu. İmamoğlu, hattın 2022 sonunda açılacağını belirtti. 

Ataşehir Modern Projesi inşaatını yarım bırakan firma 45 milyon TL tazminat aldı!

TMSF Ataşehir’de sahip olduğu arsaları Aksüs Yapı adlı şirkete Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı Sözleşmesiyle 2016'da verdi. Sayıştay, 2018'de yaptığı denetimde ihalesiz olarak seçilen yüklenicinin bu işi sonuçlandıramayacağının anlaşıldığını belirtti.

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu, dünyanın önemli mimarlık yarışmalarından olan AEC Excellence Awards’da ödül kazandı.

Sakarya'nın imar planını aktaran fikir yarışması düzenlenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada "2071 Kent Vizyonu" çerçevesinde şehrin gelecekteki imar planını aktaran uluslararası bir fikir yarışması düzenlemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Ataşehir'in yeni kültür merkezi için protokol imzalandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ataşehir Belediyesi İçerenköy'deki yarım kalan kültür merkezini tamamlıyor.

Ataşehir Esatpaşa'ya spor tesisi inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir Esatpaşa'ya spor tesisi ve yüzme havuzu inşa edecek, projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

ataşehir maket yarışması sonuçlarır Haberi

ataşehir maket yarışması sonuçlarır

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği 5. Çevre Şöleni kapsamında İlçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik iki kategoride maket yarışması düzenleniyor.

Son katılım tarihi 20 Mayıs 2014 Salı günü olan yarışmada, Jüri tarafından ilk değerlendirme 22 Mayıs 2014, son değerlendirme ise 23 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden; birinciye tablet bilgisayar, ikinciye bisiklet, üçüncüye fotoğraf makinesi, mansiyon ödülü olarak ta dördüncüye 150 TL değerinde spor malzemesi alışveriş çeki ve beşinciye Mp3 çalar hediye edilecek.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine geri dönüşümün önemini aşılamayı hedefleyen yarışmaya katılacak eserlerin; cam, kağıt-karton, plastik, kompozit, metal gibi ambalaj atıklarından yani geri dönüşümlü malzemeden yapılmış maketler olmaları gerekiyor.

Çevreyi gönüllü olarak koruma alışkanlığının çocukluk çağında edindirilmesine katkıda bulunacak yarışmaya katılacak maketlerin; özellikle genç nesillerde çevre bilincinin arttırılmasını sağlayacak ve teşvik...