28 / 04 / 2024

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development- EBRD) arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak amacıyla toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. Kredi ödemesi için hazırlanan sözleşme protokolü, İBB adına Başkan Ekrem İmamoğlu ve EBRD için ise kurumun Sürdürülebilir Altyapı Grubu Genel Müdürü Nandita Parshad tarafından imzalandı. 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi! 

Göreve başladıkları günden itibaren İstanbul için “yeşil, adil ve yaratıcı bir kent” hedeflerini ortaya koyduklarına dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Özellikle İstanbul için koyduğumuz hedefler arasında, üç ana eksenin içerisinde, yeşil bir kent olmak önemli bir yer tutuyordu. Bu hedefe ulaşmak için, çevre dostu, sürdürülebilir altyapıdan yenilenebilir enerji kaynaklarına, atık yönetiminden ulaşıma, birçok alanda İstanbul'a değer katacak adımlar atıyoruz" dedi ve İstanbul'un geleceği için oluşturdukları vizyonda raylı sistemlerin de rolünün çok büyük olduğunu belirtti. 

İşte ayrıntılar ve  Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı ile ilgili tüm merak edilenler...


Geri Dön