11 / 05 / 2024

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...



“Doğa dostu, konforlu ve hızlı bir toplu ulaşım yöntemi olan metrolara, ciddi bir yatırım süreci içerisindeyiz” ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu, "Bu sayede İstanbul, bugün dünyada aynı anda en çok metroya inşa eden şehir durumunda. Daha önce yine EBRD bir anlaşma imzalayarak, ‘Yeşil Şehirler Kentsel Sürdürülebilirlik Programı’na katılmıştık" diye konuştu. 

Bugün de Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro projesi kapsamında, 75 milyon Euro kredi sözleşmesi imzalandığını aktaran Ekrem İmamoğlu, "Daha önce de bu hat için yine EBRD, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Societe General’ın dahil olduğu 175 milyon Euro’luk bir kredi daha almıştık. 27 Ağustos 2019’da sağlanan finans desteğiyle 10 Ekim 2019’da, bu hatta çalışmaları en hızlı bir biçimde başlatmıştık" açıklamasında bulundu. 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi! 

Şu an metro hattında ilerlemenin yüzde 55 ile değerli bir seviyeye ulaştığını belirten İmamoğlu, "Şimdi tek seferde aldığımız 75 milyon krediyle birlikte, bu hattı en kısa sürede halkımızın hizmetine almak için yoğun bir çalışmanın içerisine gireceğiz" şeklinde konuştu. 

Ümraniye – Ataşehir - Göztepe Metrosu 2024'te açılacak

Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattını 2024 yılında açmayı planladıklarına da dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, "“Çünkü, özellikle bu hat içerisinde bulunan ve yaklaşık 80 bin kişinin aynı anda çalışacağı planlanan Finans Şehir projesinin de en önemli ulaşım aksının bu metro hattı olması, bu hedefimizi en yoğun bir biçimde tetikleyen bir durum" diye konuştu ve İstanbul için hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Asgari ücrette yüzde 22'lik zam farkı detayı! Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Bu rakama şimdi bakın! 

EYT’lilerin maaşları nasıl hesaplanacak? İşte EYT’li maaşı hakkında tüm merak edilenler…

Genç çiftçiler hemen bakın! Kosgeb genç çiftçi desteği başvuruları başladı mı? Başvuru şartları neler?


Geri Dön