29 / 04 / 2024

Ford Otosan’a, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 200 milyon euro ek kredi!

Ford Otosan’a, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 200 milyon euro ek kredi!

Otomotiv sektörünün öncü şirketlerinden Ford Otosan’n, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 200 milyon euro tutarında ek kredi sağladığı duyuruldu.



Yapılan açıklamaya göre Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ford Otosan'ın kapsamında elektrikli modellerin de olduğu yeni nesil 1 ton ticari araç yatırımlarının finansmanı için kredi temin edeceğini açıkladı. 200 milyon bu euroluk ek kredinin, EBRD ve ticari kredi kuruluşları tarafından 2021 senesinde Ford Otosan'a sağlanan 650 milyon euroluk krediye takviye niteliğinde olduğu vurgulandı.

Ford Otosan’a, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 200 milyon euro ek kredi!

Söz konusu kredi paketinin, EBRD'nin kendi kaynaklarından 54 milyon euro kredi ile bankanın A/B sendikasyon kredisi yapısı çerçevesinde diğer kreditörlerden sağladığı 146 milyon Euro'luk krediden oluştuğu açıklandı.

EBRD'nin kredi tutarının tamamı için kayıtlı borç veren olduğu bu finansman modelinde, diğer ticari bankalar ve gerekli nitelikleri karşılayan özel sektör kredi sağlayıcıları EBRD kredisine piyasa koşullarında katılıyorl. Katılımcı kreditörler arasında HSBC,Green for Growth Fund, MUFG, Société Générale ve ILX de yer alıyor.

EBRD'nin yeşil ekonomiye geçişi finanse etme amacının bir parçası olarak sağlanan kredinin, 2021 senesinde Ford Transit Custom ailesinin tam elektrikli versiyonlarını da içeren yeni nesil üretimini finanse etmek üzere Ford Otosan'a verilen 650 milyon euroluk kredinin bir uzantısı olduğu ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön