27 / 04 / 2024

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.



Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi sağlanacak.

KREDİ, DEPREM BÖLGESİNİ DESTEKLEYECEK

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre; EBRD tarafından yapılan açıklamada; "Kredi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen Türkiye'nin Güneydoğu bölgesindeki beşeri sermayenin ve insanların geçim kaynaklarının korunmasını destekleyecektir" dedi.

Kredi gelirleri, iki alışveriş merkezinin onarım yatırım harcamaları için RGY tarafından sağlanan acil durum köprü finansmanının ikamesi ve depremden etkilenen bölgedeki alışveriş merkezlerinin kiracılarına sağlanacak destek için kullanılacak. Proje için onay toplantısı 24 Ocak'ta yapılack.

RÖNESANS HOLDİNG HALKA ARZ OLDU

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz edilmek için Sermaye Piyasası Kuruluna 8 Aralık 2023 tarihindebaşvuruda bulunmuştu. 

Toplam 60 milyon 957 bin 450 TL nominal değerli payını bireysele eşit dağıtım yöntemiyle dağıtacak olan #RGYAS halka arzında T1-T2 bakiye kullanılamayacak.

Ak Yatırım'ın konsorsiyum liderliğini yapacağı bu sürecin ardından Rönesans Gayrimenkul Yatırım, borsada "Yıldız Pazar"da işlem görmeye başladı. 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ndan 30 milyon euroluk kredi!

DESTEK ÖDEMELERİ 2,5 MİLYAR EURO'YU GEÇECEK

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Türkiye'de de para politikasındaki değişiklikler ile makroekonomik politikalardaki değişimin doğru yönde olduğunu ve sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Renaud-Basso, Makroekonomik dengesizlikler ve yüksek enflasyon nedeniyle endişeli olduklarını açıkladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, bu açıdan, para politikasındaki değişimin enflasyonun düşürülene kadar sürdürülmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Öte yandan, Türk ekonomisinin ve özel sektörün çok dirençli olmasını pozitif bir durum olarak değerlendirdi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Ford Otosan’a, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 200 milyon euro ek kredi!

 


Geri Dön