27 / 04 / 2024

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.



Renaud-Basso, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Türkiye'ye yatırımlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki yatırımlarını her zaman çok yüksek tuttuklarını ve yatırım yapmaya devam edeceklerini açıklayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso,  Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye'de de para politikasındaki değişiklikler ile makroekonomik politikalardaki değişimin doğru yönde olduğunu ve sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Renaud-Basso, Makroekonomik dengesizlikler ve yüksek enflasyon nedeniyle endişeli olduklarını açıkladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, bu açıdan, para politikasındaki değişimin enflasyonun düşürülene kadar sürdürülmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Öte yandan, Türk ekonomisinin ve özel sektörün çok dirençli olmasını pozitif bir durum olarak değerlendirdi. 

KOBİ'LERİ DESTEKLEMEYİ ÖNEMSİYORUZ

Yatırımlarının yüzde 93'ünün şirketler, imalat sektörü ve finansal kuruluşlar olmak üzere özel sektöre olduğunu söyleyen Renaud-Basso, KOBİ'leri finanse etmeyi, yeşil dönüşümü ve kadınların liderliğindeki işletmeleri desteklemeyi önemsediklerini anlattı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro yu aşacak!

ÇELİK VE ÇİMENTO GİBİ SEKTÖRLERİN KARBONSUZLAŞMASINA KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bankanın yatırımlarının yüzde 50'sinin yeşil dönüşüm projelerine yapıldığını kaydeden Renaud-Basso, özellikle çelik ve çimento gibi karbon yoğun sektörlerin karbonsuzlaşmasına katkı sağlamak üzere özel sektörle çalıştıklarını söyledi.

Deprem bölgesine yönelik 2023 ve 2024 için 1,5 milyar avroluk bir program başlattıklarını anımsatan Renaud-Basso, bu miktarın 700 milyon avroluk kısmının hayata geçirildiğini ve kalan kısmının 2024'te tamamlanacağını belirtti. 

TÜRKİYE'YE YAPILAN EN YÜKSEK YATIRIM!

EBRD verilerine göre, bankanın bu yıl 2,5 milyar Euro'yu aşacağını öngördüğü yatırım, Türkiye'de yıllık bazdaki en yüksek yatırımı olacak.

Bankanın Türkiye'de yıllık bazda daha önceki en yüksek yatırımı 2 milyar avroyla 2021'de kayıtlara geçmişti. Geçen yıl ise EBRD'nin Türkiye'deki yatırımları 1,63 milyar Euro olmuştu. EBRD'nin Türkiye'deki toplam yatırımları ise 19 milyar Euro seviyesini aştı.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verecek! 

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön