28 / 04 / 2024

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) merakla beklenen “Geçinmeye çalışmak; Yüksek enflasyon hane halkının satın alım gücünü baskılıyor” başlıklı “Bölgesel Ekonomik Görünüm” raporunu resmen yayımladı.

Merakla beklenen raporda, bankanın faaliyetlerine devam ettiği bölgelerin bu seneye ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye çekildiği, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmininin ise 0,1 puan artırılarak 3,4’e yükseltildiği bildirildi.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Yine verilen detaylara göre, yüksek enflasyonun hane halklarının harcamaları üzerinde baskı oluşturduğunun bildirildiği söz konusu by raporda, bölgelerde enflasyonun azalma eğilimine girmesiyle büyümenin de gelecek sene itibarıyla yeniden artmasının beklendiğine değinildi.

Ayrıca söz konusu bu raporda, Orta Asya ülkelerinin 2023'e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,2 puan artırılarak 5,2’ye, 2024'e ilişkin büyüme tahminin ise yüzde 5,4’te sabit tutulduğu bildirildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) raporunda, Orta Avrupa ve Baltık ülkelerinin 2023 yılına ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 0,5’e çekildiği, gelecek seneye ilişkin büyüme tahminin de 0,2 artırılarak yüzde 2,9’a yükseltildiği bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön