14 / 05 / 2024

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.



Söz konusu bu raporda, Doğu Avrupa ve Kafkas ülkelerinin bu seneye ilişkin büyüme öngörüsünün 0,1 puan ile yüzde 1,9’a, gelecek seneye ilişkin büyüme öngörüsünün 3,3 seviyesinde sabit tutulduğu anımsatıldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) raporunda, Güneydoğu Avrupa Birliği ülkelerinin 2023'e ilişkin büyüme tahmininin 0,8 puan artırılarak yüzde 2,3’e, 2024 yılına ilişkin büyüme tahmininin 0,1 azaltılarak yüzde 3’e revize edildiğine de değinildi.

Ayrıca söz konusu bu raporda, Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerinin bu seneye ilişkin büyüme tahmini 0,4 puan azaltılarak yüzde 3,6’ya çekilirken, gelecek seneye ilişkin büyüme tahmini 0,1 puan artırılarak yüzde 4,4’e çıkartıldı.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Merakla beklenen bu raporun Türkiye ekonomisine ilişkin kısmında ise ülke ekonomisinin bu seneye ilişkin ekonomik büyümesinin 0,5 puan azaltılarak yüzde 2,5’e, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 3 olarak sabit tutulduğu bildirildi.

Türkiye’nin bu seneye ilişkin ekonomik büyüme tahmininin azaltılmasının Şubat'ta meydana gelen depremlerin oluşturduğu ekonomik etkiyi yansıttığının anımsatılan raporda, bu senenin ikinci yarısında kredi koşullarının sıkılaşmasının beklendiği bildirildi.

Söz konusu bu raporda ekonomik göstergelere göre Türkiye’nin bu seneye güçlü bir büyüme ile başladığı, diğer bir taraftan depremlerin yarattığı zararın yaklaşık 100 milyar doların üzerinde olduğunun tahmin edildiği de kaydedildi.

Hazırlanan bu raporda, Şubat'taki depremlerden sonra başlayan inşaatların 2024'te ekonomik büyümeyi olumlu yönde etkileyerek yüzde 3’e yükseltmesinin beklendiği bildirildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) raporunda, batı Balkan ülkelerinin ekonomik büyüme tahmininin bu sene için yüzde 2,2, gelecek yıl için de yüzde 3,4 olarak sabit tutulduğu kaydedildi.

İslam Memiş elinde euro olanları uyardı! 1-2  haftayı bulabilir! Acele etmeyin! Euro bu seviyeye gelecek!

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

Atağa geçen doların fırlayacağı tarih belli oldu! O gün ekranlar patlayacak, dövizciler dolup taşacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön