03 / 05 / 2024

Ataşman defteri indir

Ataşman defteri indir

Plan ve projeleri bulunmayan işlerle ilgili imalatlara ait kroki, bilgi ve hesaplamalar ile tartı gibi hususların kaydedilmesi için kontrollükçe imzalanarak yükleniciye verilen defter olan ataşman defteri nasıl doldurulur?

Solutions Partner Mühendislik Danışmanı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Solutions Partner Mühendislik Danışmanı Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Betül Deniz tarafından kuruldu. 

14 maddede site yönetim defteri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetim defteri" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kentsel dönüşümde yıkım ataşmanı kullanılmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Barış Yenilmez, bugünkü yazısında yıkım ataşmalarından ve öneminden bahsetti. İşte o haber...

6 maddede site yönetimlerinde karar defteri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinde karar defteri" konusunu ele aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

TRP, ürünlerinde yeni markalarla yoluna devam ediyor!

Türkiye iş makinaları sektöründe yedek parça ve ataşman tedariği konusunda çözümler sunan TRP, ürün yelpazesine eklediği yeni markalarıyla yoluna devam ediyor.

4 maddede sitelerde denetim defteri zorunluluğu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Site yönetimlerinde denetim defteri oluşturulması hususu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Ankara Altındağ'daki kentsel dönüşüm atağına tam not verildi!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin kentsel dönüşüm atağı vatandaşlardan tam not aldı. Başkan Tiryaki, göreve geldiği günden itibaren ilçede 45 binden fazla gecekondu yıkarak yapılaşmanın önündeki engelleri bir bir ortadan kaldırdı.

Ataşehir su kesintisi 17 Aralık 2014 süresi!

İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir ilçesinin İçerenköy mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 17 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Ataşehir su kesintisi 2 Aralık 2014 saati!

İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir ilçesi Küçükbakkalköy mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 2 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor.

Ataşehir su kesintisi 29 Kasım 2014!

İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir ilçesinin Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 29 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor.

Ataşehir su kesintisi 23 Kasım 2014 süresi!

İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir ilçesinin Soğuksu mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 23 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor.

Ataşehir su kesintisi 21 Kasım 2014!

İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir ilçesinin İnönü mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 21 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın saat 16:00 civarı bitirilmesi öngörülüyor.

Ataşehir su kesintisi 18 Kasım 2014!

İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir ilçesinin Kayışdağı mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 18 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 11:00 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Ataşman defteri indir Haberi

Ataşman defteri indir

Ataşman defteri nasıl doldurulur?

Ataşman kelime anlamı olarak, herhangi bir taşınmaz üzerine yapılacak projenin esas halinde olmayan işlerden dolayı inşaat bittikten sonra görünmeyecek şekilde kapanan inşa kısımlarının şekil ve boyutlarını gösteren bilgiler olarak tanımlanıyor.


Ataşman defteri ise, plan ve projeleri bulunmayan işlerle ilgili imalatlara ait kroki, bilgi ve hesaplamalar ile tartı, ölçü tutanakları gibi hususların kaydedilmesi için kontrollükçe imzalanarak yükleniciye verilen defteri ifade ediyor.


Ataşman defteri nasıl yazılır?

1. İşyerinde mevcut veya sonradan gereksinime göre konulan veya konulacak röper ve mihver kazıları, işin sonuna kadar değişmeyecek noktalarla saptayıp, kroki, tarif ve gerçek ve itibari kotları ile birlikte işbu ataşman defterinde gösterilir. 


2. Yapının (uygulama proje ve planlarında) +- 0.00 itibari kotu ile gösterilen yerleri (yukarıda saptanan) röper kotuna göre kotlandırılır. 


3. İnşaatın yapımı sırasında, plankote...