04 / 05 / 2024

Atatürk havaalanı kapanacak mı

Atatürk havaalanı kapanacak mı

Karadeniz kıyısında inşa edilecek yeni havalimanı devreye girdiğinde Atatürk Havalimanı kalacak mı yoksa imara açılıp mazi mi olacak? herkesin kafasında olan bu soruları Milliyet yazarı Tunca Bengin köşesine taşıdı

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Türkiye'nin en büyük parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Atatürk Havalimanı kapanacak mı? İşte Bakan Kurum'un açıklamaları...

Ekrem İmamoğlu'ndan Atatürk Havalimanı tepkisi: Dünyanın ilk 10 havaalanından birini yıkıyorsunuz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım ile ilgili tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla dile getirdi. Peki Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili neler dedi? İşte İmamoğlu'nun o açıklaması.... 

TAV, Atatürk Havalimanı'nın boşluğunu nasıl dolduracak?

İstanbul Havaalanı, bu ay tam kapasiteyle faaliyete geçti. Bu taşınmayla TAV Havalimanları Holding en önemli amiral gemisini olan Atatürk Havalimanı'nı kaybetti. Atatürk Havalimanı’nın yerini nasıl dolduracağının cevabı şirketin geleceğini de belirleyecek.

Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak? İşte o tarih!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışının ardından, Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara ne zaman kapatılacağı merak konusu oldu. Peki Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak?

Atatürk Havalimanı'nda dev dönüşüm başlıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınacak Atatürk Havalimanı'nın ne olarak kullanılacağı merak konusu oldu. Ciddi bir dönüşümün başladığı havaalanında 12 milyon metrekarelik arazi millet bahçesi olarak kullanılacak.

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan olması bu ilçeleri uçuracak!

Atatürk Havalimanı’nın Central Park’ı 3’e, Hyde Park’ı 8’e katlayabilecek ölçüde yeşil alana dönüşmesi potansiyeli, Bakırköy başta olmak üzere en çok havaalanına 5 kilometre mesafedeki 5 ilçedeki konut değerlerini pozitif yönde etkileyecek.

Atatürk Havaalanı kongre merkezi olmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Atatürk havaalanın boşalması ile doğabilecek boşluklar için önceden planlamalar başlamalı. " dedi.

Atatürk Havalimanı için imza kampanyası başlatıldı!

İstanbul'da inşaatına başlanan üçüncü havalimanının 2018 yılında açılması planlanıyor. İnşaatı devam eden yeni havaalanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın kent ormanı olmasını isteyen Nurhan Çetinkaya bir imza kampanyası başlattı.

Kaş 3. Havaalanı projesinin arazisi Atatürk Havaalanı’nın iki katı büyüklüğünde!

Ulaştırma Bakanlığı’nın Kaş’a planladığı havalimanı için ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Proje için tahsis edilen arazinin, İstanbul Atatürk Havaalanı’nın iki katına yakın olduğu ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı kapanacak mı?

Hamdi Akın, Atatürk Havalimanı’nın kapanmayacağını belirterek, “Bizim 2021 yılına kadar sözleşmemiz var. 3. havalimanı diyelim ki 2019’da bitti, onun kabulleri, THY’nin hazırlanması, her şeyin hazır olması bir günde olmayacak.

İzmir Atatürk Stadı'nda toplu açılış töreni düzenlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Stadı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, İstanbul'da, Faruk Saraç Tasarım Enstitüsü'nün açılışını yaptığını, Hakkari'deki havaalanının bitmek üzere olduğunu anımsattı.

1997 yılında Atatürk Havaalanı'na yeni dış hatlar terminali!

1997 yılında Atatürk Havaalanı'nın dış hatlar bölümü, 306 milyon dolarlık (45 trilyon 900 milyar lira) dev bir projeyle saatte 3 bin 500, yılda 14 milyon yolcuya hizmet verebilecekmiş.

Atatürk havaalanı kapanacak mı Haberi

Atatürk havaalanı kapanacak mı


Her ne kadar “Daha küçük ölçekli hizmete devam edecek” ya da “Sadece charter, kargo ve eğitim uçuşları gerçekleştirilecek” denilse de, bu konuda kesin ve net bir açıklama yok. O nedenle de kimseye inandırıcı gelmiyor. Ve herkes, AVM, rezidans, gökdelenlerle betonlaşacağını düşünüyor.

Nasıl düşünmesinler ki; Ataköy’ün iki üç katı büyüklükte bir alan. Konum olarak İstanbul’un en değerli arazilerinden biri. Yani şahane bir rant kapısı...


Böyle bir yeri bırakmak, görmezden gelmek mümkün mü? Değil. Üstelik bunun işaretleri de var. İlki Ataköy sahilindeki yapılanma. Sonraki de büyük olasılıkla taşınması beklenen  Hava Harp Okulu arazisi...

Sadece vatandaş değil, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de böyle düşünüyor. İçinde parkları olan rezidans ya da otel alanları üretilmesinden endişe duyduğunu belirten Erzen, şöyle diyor:  

“Bu alanı inşaata açmak...