04 / 05 / 2024

Atatürk Havaalanı projeleri

Atatürk Havaalanı projeleri

Devlet Hava Meydanları İşletmesi ( DHMİ ) Genel Müdürü Orhan Birdal, 3. havalimanını yaparken 50 yıl sonrasını planladıklarını söyledi. Peki buna göre Atatürk Havaalanı yıkılacak mı?

Ekrem İmamoğlu'ndan Atatürk Havalimanı tepkisi: Dünyanın ilk 10 havaalanından birini yıkıyorsunuz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım ile ilgili tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla dile getirdi. Peki Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili neler dedi? İşte İmamoğlu'nun o açıklaması.... 

TAV, Atatürk Havalimanı'nın boşluğunu nasıl dolduracak?

İstanbul Havaalanı, bu ay tam kapasiteyle faaliyete geçti. Bu taşınmayla TAV Havalimanları Holding en önemli amiral gemisini olan Atatürk Havalimanı'nı kaybetti. Atatürk Havalimanı’nın yerini nasıl dolduracağının cevabı şirketin geleceğini de belirleyecek.

Atatürk Havalimanı'nda dev dönüşüm başlıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınacak Atatürk Havalimanı'nın ne olarak kullanılacağı merak konusu oldu. Ciddi bir dönüşümün başladığı havaalanında 12 milyon metrekarelik arazi millet bahçesi olarak kullanılacak.

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan olması bu ilçeleri uçuracak!

Atatürk Havalimanı’nın Central Park’ı 3’e, Hyde Park’ı 8’e katlayabilecek ölçüde yeşil alana dönüşmesi potansiyeli, Bakırköy başta olmak üzere en çok havaalanına 5 kilometre mesafedeki 5 ilçedeki konut değerlerini pozitif yönde etkileyecek.

Atatürk Havaalanı kongre merkezi olmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Atatürk havaalanın boşalması ile doğabilecek boşluklar için önceden planlamalar başlamalı. " dedi.

Can Şimşek: Bursa Atatürk Stadyumu projesi korunsun!

MİMARLAR Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, belediyenin geçmişte bazı projeleri sonradan değiştirdiği için Atatürk stadyumu ve meydanı projesinin de değişebileceğini ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Atatürk Havalimanı için imza kampanyası başlatıldı!

İstanbul'da inşaatına başlanan üçüncü havalimanının 2018 yılında açılması planlanıyor. İnşaatı devam eden yeni havaalanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın kent ormanı olmasını isteyen Nurhan Çetinkaya bir imza kampanyası başlattı.

Kaş 3. Havaalanı projesinin arazisi Atatürk Havaalanı’nın iki katı büyüklüğünde!

Ulaştırma Bakanlığı’nın Kaş’a planladığı havalimanı için ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Proje için tahsis edilen arazinin, İstanbul Atatürk Havaalanı’nın iki katına yakın olduğu ortaya çıktı.

Silifke Atatürk Anıt Meydanı'nda dönüşüm yapılacak!

Hayata geçirmek istedikleri projeleri anlatan Başkan Turgut, "Atatürk Anıt Meydanında kentsel dönüşüm projesi yürütme çalışmalarımız var. Silifke'de otopark sorununu çözmek için yeni projeler üretiyoruz. " diye konuştu.

İzmir Atatürk Stadı'nda toplu açılış töreni düzenlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Stadı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, İstanbul'da, Faruk Saraç Tasarım Enstitüsü'nün açılışını yaptığını, Hakkari'deki havaalanının bitmek üzere olduğunu anımsattı.

1997 yılında Atatürk Havaalanı'na yeni dış hatlar terminali!

1997 yılında Atatürk Havaalanı'nın dış hatlar bölümü, 306 milyon dolarlık (45 trilyon 900 milyar lira) dev bir projeyle saatte 3 bin 500, yılda 14 milyon yolcuya hizmet verebilecekmiş.

1975 yılında Atatürk Havaalanı'nın çevresi gecekondularla dolmuş!

1975 yılında uluslararası hava trafiğine açık olan, Türkiye'nin en büyük havaalanı, Atatürk Havalimanı'nın çevresi gecekondularla dolmuş. Gecekondular, pistin hemen kenarında kurulmuş ve durum kimseyi rahatsız etmemiş.

Atatürk Havaalanı projeleri Haberi

Atatürk Havaalanı projeleri

DHMİ'nin Florya'daki Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya gelen Genel Müdür Orhan Birdal, 2013 yılında yapılan çalışmalar ve 2014 yılındaki hedefleri hakkında bilgi verdi. 


Birdal, '10 yıl önce Türkiye'de iç hat yolcu sayısı 8 buçuk milyondu. Dış hatlarda ise 24 buçuk milyondu. 2013 yılı sonuna geldiğimizde iç hat yolcu sayısı 76 milyon, dış hat yolcu sayısı 75 milyon. Nüfusumuz ise 76 milyon. Yani nüfusumuz kadar iç hatlarda yolcu uçmuş. Yaklaşık 9 katı yolcu uçmuş. Bu yolcular Kars'a, Ağrı'ya, Batman'a gibi havalimanlarına uçtu. Biz bu havalimanlarında kar etmiyoruz, zarar ediyoruz. Ama bu havalimanları olmadan da Atatürk Havalimanı olmuyor. Atatürk Havalimanı'nda her şeyi yapabilirsiniz. İstediğiniz kadar büyütebilirsiniz. Eğer Bakırköy'ü, Florya'yı, Sefaköy'ü, Yenibosana'yı haritadan silerseniz Atatürk Havalimanı'nı büyütebilirsiniz. Bu söylediklerimizin gerek Topografya itibariyle gerekse...