02 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı yeni rekor

Atatürk Havalimanı yeni rekor

Atatürk Havalimanı, Kurban Bayramı tatilinin başladığı 3 Ekim Cuma günü yolcu rekoru kırdı. Bin 326 uçağın iniş-kalkış yaptığı havalimanını arife günü 165 bin 71 yolcu kullandı...

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.

Atatürk Havalimanı arazisi TOKİ'ye mi verildi?

Yeni bir millet bahçesi hayata geçirilmesi planlanan Atatürk Havalimanı arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na verildiği iddia edildi. Bakanlıktan konuyla ilgili flaş açıklama geldi. İşte o açıklama...

Atatürk Havalimanı arazisinde yapılaşmaya izin verilecek mi?

Atatürk Havalimanı arazisine imar planı yapılaşma koşullarına göre, yeni bina ve tesislerin hızla inşa edileceği düşünülmekte. Eğer alanda yapılaşmaya izin verilirse, çevredeki birçok bölgedek mülk sahipleri kazançlı çıkacak...

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı uçuş trafiğini etkileyecek mi?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı’na, yeni iniş-kalkış izni verilmeyeceği hakkında açıklama yaptı. DHMİ'den gelen bu açıklamayı uzmanlar, "Meydan kapanmayacak ama yeni uçuş planlarına da izin verilmeyecek" şeklinde yorumladı...

Atatürk Havalimanı Milli Emlak’a emanet!

Atatürk Havalimanı tartışmalarına yeni bir boyut getirecek bir bilgi paylaşıldı. 17-35 sağ ve sol pistlerin üzerine yapılmakta olan salgın hastanesiyle gündemde olan havalimanının Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devredildiği ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarında son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatında çalışmalar son süratsürüyor.

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 1000 odalı hastane kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle İstanbul'da iki yeni salgın hastanesi kurulacağını açıkladı. Erdoğan, bu kapsamda Atatürk Havalimanı arazisi ve Sancaktepe'de yapılacak çalışmaların 45 gün içerisinde bitirileceğini belirtti.

MOSDER, Atatürk Havalimanı'na talip!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini kaleme aldıkları bir mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan’a gönderdi. Dernek, Atatürk Havalimanı’nın kendilerine yeni fuar alanı olarak tahsis edilmesini talep etti...

Atatürk Havalimanı'nın yüzde 25’i taşındı!

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'nın toplam taşınmasının yüzde 25’inin gerçekleştiğini açıkladı. Aycı, ''20 milyon kapasiteli bir yeni terminale kavuştuk'' diye konuştu.

Atatürk Havalimanı 31 Aralık'ta taşınıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "31 Aralık itibarıyla Atatürk Havalimanı'ndaki bütün iniş kalkışları yeni havalimanına taşımayı planlıyoruz." dedi.

Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak? İşte o tarih!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışının ardından, Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara ne zaman kapatılacağı merak konusu oldu. Peki Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak?

Atatürk Havalimanı'ndan İYH'ye taşınma 45 saatte tamamlanacak!

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma sürecinin detayları belli oldu. 30 Aralık saat 03:00'de başlayacak taşınma süreci 45 saat sürecek.

Atatürk Havalimanı'nda dev dönüşüm başlıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınacak Atatürk Havalimanı'nın ne olarak kullanılacağı merak konusu oldu. Ciddi bir dönüşümün başladığı havaalanında 12 milyon metrekarelik arazi millet bahçesi olarak kullanılacak.

Atatürk Havalimanı yeni rekor Haberi

Atatürk Havalimanı yeni rekor

Atatürk Havalimanı, Kurban Bayramı tatilinin başladığı 3 Ekim Cuma günü yolcu rekoru kırdı. Bin 326 uçağın iniş-kalkış yaptığı havalimanını arife günü 165 bin 71 yolcu kullandı. Yaz sezonunda tarihinin en yoğun günlerini yaşayan ve 27 Haziran'da bin 326 uçakla, iniş-kalkış yapan uçak sayısı bakımından rekor kıran Atatürk Havalimanı, bu kez Kurban Bayramı tatilinin başladığı 3 Ekim Cuma günü yolcu rekoru kırdı. 24 saatlik zaman dilimi içerisinde havalimanını 165 bin 71 yolcu kullandı. Dış hatlarda 47 bin 371 yolcu giriş, 53 bin 13 yolcu çıkış, iç hatlarda ise 29 bin 717 yolcu geliş, 34 bin 970 yolcu da gidiş yaptı. Atatürk Havalimanı'nda bir önceki en yüksek yolcu sayısına 23 Haziran'da ulaşılmıştı. O dönemde havalimanında 150 bin 317 yolcu sayısına ulaşılmıştı....