07 / 05 / 2024

Atatürk havza ev

Atatürk havza ev

Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Havza'dan Amasya'ya giderken "Rum çetelerinin kendisine pusu kurduğu" istihbaratı üzerine bir gün kaldığı ev, koruma altına alındı.

Atatürk Olimpiyat Stadı, Şampiyonlar Ligi final maçı için yenilendi!

2021'de Şampiyonlar Ligi final maçına ev sahipliği yapacak olan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda hazırlıklar tamamlandı. TFF Tesislerden ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Atatürk Olimpiyat Stadı yenileniyor!

2020 UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yenileme çalışmaları devam ediyor. Stadın kapasitesi 92 bin 208'e yükseltilecek.

Edirne'deki Atatürk Kültür Merkezi yükseliyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Tamamlandığında 750 kişilik kapasiteye sahip olacak merkez bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 

Elazığ Atatürk Stadı yıkılıyor!

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Elazığspor ve TFF 3. Lig ekibi Elaziz Belediyespor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Elazığ Atatürk Stadyumu'nda yıkım işlemlerini başlattı. 

Atatürk'ün Edremit'te kaldığı ev kültür merkezine dönüştürülecek!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'te Balıkesir'in Edremit ilçesini ikinci ziyaretinde kaldığı bina, belediye tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek

Atatürk'ün Havza'daki evi koruma altına alındı!

Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Havza'dan Amasya'ya giderken "Rum çetelerinin kendisine pusu kurduğu" istihbaratı üzerine bir gün kaldığı ev, koruma altına alındı.

Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yıkımına başlandı!

1960 yılında faaliyete giren ve 56 yıl boyunca çok sayıda tarihi öneme sahip maça ev sahipliği yapan Diyarbakır Atatürk Stadı'nda yıkım çalışmalarına resmen başlandı.

Karat 34 Atatürk Havalimanı'nın yanı başında yükseliyor!

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında yükselen prestijli bir karma yaşam projesi olan Karat 34’te 0,42’den başlayan oranlar ve 120 aya varan vadelerle ev sahibi olabilirsiniz.

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında tarihi fırsat!

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında yükselen prestijli bir karma yaşam projesi olan Karat 34’te 0,42’den başlayan oranlar ve 120 aya varan vadelerle ev sahibi olabilirsiniz..

Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yıkımı 20 gün içinde başlayacak!

Diyarbakırspor’un sayısız maça ev sahipliği yaptığı yarım asırlık stadında tahliye işlemleri başladı. 52 yıllık Atatürk Stadı’nın yıkım işlemlerine 20 gün içinde başlanacağı öğrenildi.

Atatürk havza ev Haberi

Atatürk havza ev

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Havza'dan Amasya'ya giderken "Rum çetelerinin kendisine pusu kurduğu" istihbaratı üzerine bir gün kaldığı ev, Samsun Büyükşehir Belediyesince koruma altına alındı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, evin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Havza'dan Amasya'ya giden Atatürk'ü, halkın Tersakan Köprüsü'nden uğurladığını belirtti.


Büyük Önder Atatürk'ün, 12 Haziran 1919'da Havza'dan Amasya'ya giderken "Rum çetelerinin kendisine pusu kurduğu" istihbaratını aldığını ifade eden Yılmaz, Atatürk'ün bunun üzerine Çonoğlu Bayram Efendi'nin sahibi olduğu Sekizgöz Un Fabrikası'na gittiğinin belirlendiğini söyledi.


Burada yapılan değerlendirmenin ardından güvenlik tedbiri nedeniyle konaklama kararı alındığını anlatan Yılmaz, "Amasya Tamimi'ni yazmak için Rauf Orbay'ın da yanında olduğu Atatürk, Bayram Efendi'ye ait konakta bir gece...