04 / 05 / 2024

Atatürk Stadı güçlendirme çalışmaları

Atatürk Stadı güçlendirme çalışmaları

İzmir Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, Alsancak Stadı'nın kapatılmasıyla maçların oynanması planlanan Atatürk Stadı'nın, eylül ayı sonlarına doğru Passolig uygulamasına uygun hale getirilmesinin planlandığını bildirdi.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar TBMM gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Giresun Atatürk Stadyumu yerine millet bahçesi inşa edilecek! 

Giresun'da 1928 yılında inşa edilen Atatürk Stadı yakın zaman içerisinde yıkılacak. Yıkılacak olan stadyum yerine millet bahçesi inşa edilecek.  

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nin inşaatı meclis gündeminde!

Zonguldak ilinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi'nin inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Olimpiyat Stadı, Şampiyonlar Ligi final maçı için yenilendi!

2021'de Şampiyonlar Ligi final maçına ev sahipliği yapacak olan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda hazırlıklar tamamlandı. TFF Tesislerden ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Atatürk Havalimanı'nda pandemi hastanesinin konumlandırıldığı yer meclis gündeminde!

Atatürk Havalimanı'nda inşaatı süren pandemi hastanesinin konumlandırıldığı yer dolayısıyla pistlerin kullanılamaz hale geldiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı meclis gündeminde!

Atatürk Havalimanı'nda inşaatı süren pandemi hastanesinin konumlandırıldığı yer dolayısıyla pistlerin kullanılamaz hale geldiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı'nda yapılan pandemi hastanesi havadan görüntülendi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapımına başlanan Atatürk Havalimanı'ndaki salgın hastanesi inşaatında 1 ay geride kaldı. Geçtiğimiz günlerde çevre düzenlemesinin de başladığı inşaatta yol ve otopark bölümlerinin bir bölümünün bitirildiği görüldü...

Atatürk Havalimanı'ndaki salgın hastanesinin inşaatı havadan görüntülendi!

Atatürk Havalimanı'nda inşa edilen salgın hastanesinin bina yapım çalışmaları sürüyor. Hastane inşaatı havadan görüntülendi. Görüntülerde, çevre düzenlemesinin başladığı görüldü...

Bakırköy’deki riskli binaya kafes tipi güçlendirme!

1999 depreminin ardundan ‘yüksek riskli, orta hasarlı’ tespiti yapılan Bakırköy’deki bu binayı sahipleri terk etmek yerine, dış cephesini demir kafese alarak ‘güçlendirme’ yaptı. Uzmanlar ise bina daha da riskli oluşturuyor.

Mudanya Güzelyalı Atatürk Parkı 2'nci etap inşaatı mühürlendi!

CHP'li Mudanya Belediyesi’nin yaptırdığı Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'nci etap çalışmaları AKP'li Büyükşehir Belediyesince durduruldu. Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis inşaatının hukuka ve usule aykırı olması sebebi ile mühürlendiğini belirtti..

Atatürk Olimpiyat Stadı Milli takımın olacak!

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı Atatürk Olimpiyat Stadı ile ilgili olarak, "Stadın üstünü kapatarak burayı milli takım stadı yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Tekirdağ Atatürk Evi'nin temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Atatürk Evi" temel atma törenine katıldı.

Atatürk Stadı güçlendirme çalışmaları Haberi

Atatürk Stadı güçlendirme çalışmaları


İzmir Valisi Mustafa Toprak, Alsancak Stadı'nın kapatılmasıyla maçların oynanması planlanan Atatürk Stadı'nın, eylül ayı sonlarına doğru Passolig uygulamasına uygun hale getirilmesinin planlandığını bildirdi.


Vali Toprak, gazetecilere açıklamasında, uzmanların can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı yönündeki raporu üzerine Alsancak Stadı'nın kapatıldığını hatırlattı.


Gençlik ve Spor Bakanlığının da stadın yerinin spor alanı olarak kalacağını açıkladığına değinen Toprak, kente yapılacak statlarla ilgili eleştirilerin, çözüm odaklı olması gerektiğini söyledi.


Toprak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının yapımıyla ilgili ruhsatın, çeşitli gerekçelerle yerel yönetimlerce verilmediğini belirterek, belinlenen alanların büyüklüğünün göz önünde bulundurulup buralara trafiği de sıkıntıya sokmayacak 10-15 bin kişilik butik statların yapılabileceğini ifade etti.  


Stat yerine ilişkin tartışmalarda geçen Örnekköy'ün de konumu itibariyle yeni stat için çok uygun olmadığını dile getiren Toprak, "(Alsancak Stadı orada olduğu gibi...