10 / 05 / 2024

Atık aküler

Atık aküler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2012 yılında 59 bin 500 ton atık akü topladı. Toplanan akülerin yüzde 60’ı saf kurşun olarak ekonomiye kazandırılıyor...

Ak Vidanjör Atık Yönetimi Endüstriyel Temizlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Vidanjör Atık Yönetimi Endüstriyel Temizlik Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Akbaş tarafından kuruldu.

Manisa Turgutlu'ya yeni köprüler geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında Turgutlu’nun kırsal mahallelerine 4 yeni köprü kazandıracak. Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, ilçenin trafik akışını rahatlatacak yeni köprüler için ihaleye çıkıldığını ve ihalenin kısa süre içerisinde neticeleneceğini söyledi.

Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), Akçakale Atık Su Arıtma Tesisindeki temizlik ve yenileme çalışmalarını tamamladı

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisi için eylem yapıldı!

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisinden süzülen atık su ve etrafa yayılan kötü koku, köylülerin tepkisine neden oldu. Yıllarca çözülemeyen soruna tepki gösteren köylüler, 'Çöp kokusundan dolayı satılık köy' pankartı asarak eylem yaptı.

Cemal Akın Bartın Atık Su Arıtma Tesisi'ni inceledi!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dallıca Mevkii'nde yapım çalışmaları devam eden Bartın Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Bartın Atık Su Arıtma Tesisi'nde son durum!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dallıca Mevkii’nde yapım çalışmaları devam eden Bartın Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleştirildi!

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. Fuarda, mega projelerdeki güvenlik risklerine karşı yerli teknolojilerle üretilen akıllı çözüm sistemleri tanıtıldı

Bekilli Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkam Osman Zolan, Bekilli Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atttı ve 40 yıldır yapılması beklenen Kutlubey-Uşak yolunu hizmete açtı.

Akçakoca Katı Atık Aktarma İstasyonu açıldı!

Düzce Belediyeler Birliği Katı Atık Birliği tarafından Akçakoca Katı Atık Aktarma Merkezi törenle açıldı. Aktarma İstasyonu ile Akçakoca’da vahşi depolama sona erdi. İşte açılıştan notlar...

Manisa Karaoğlanlı'ya Atık Su Arıtma tesisi geliyor!

Karaoğlanlı Atık Su Arıtma tesisini, sistemli işler hale getireceklerini belirten MASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, tesisin mahalleye kazandırılabilmesi için gerekli olan altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Manisa'daki 11 atık su arıtma tesisinin ihalesi yapıldı!

Manisa'daki 11 atık su arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. İhalenin değerlendirme sürecinin devam ettiğini söyleyen Koç, sürecin tamamlanmasının ardından firma ile beraber sahaya inerek arıtma tesislerini işler hale getireceklerini belirtti.

Mersin TOKİ Konutları'nda atık sular dereye bırakılıyor!

MERSİN'de Mansuriye mevkii sakinleri, TOKİ konutları'ndan çıkan atık suların arıtılarak dereye bırakılması gerektiği halde, işlem yapılmadan direkt dereye akıtıldığını ve koku nedeniyle evden çıkamadıklarını belirtti.

Bursa Ankara yolundaki köprüler ışıklandırıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Ankara yolu üzerindeki köprüler, estetik korkulukları ve aydınlatma çalışmalan ile yoldan geçenlere görsel şölen yaşatıyor...

Atık aküler Haberi

Atık aküler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2005 yılından beri yürürlükte olan Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde atık akümülatörlerin kaynakta ayrı toplanmasını ve ekonomiye geri kazandırılmasını sağlıyor.


-Yedi Yılda 357 Bin 495 Ton Atık Akü Toplandı


Atık aküler, 2005 yılından beri, her yıl kayıt altına alınıyor. Bakanlık tarafından lisanslandırılan atık akü geri kazanım tesislerinde ekonomiye geri kazandırılıyor. 2005 yılından 2012 yılı sonuna kadar yedi yılda 357 bin 495 ton atık akü toplandı.


Atık aküler, Eskişehir, Kütahya, Aydın, İzmir, Manisa, Samsun, Aksaray, Niğde, Gaziantep ve Mersin’de faaliyet gösteren lisanslı atık akü geri kazanım tesislerinde geri kazanılıyor.


-357 Bin 495 Ton Atık Aküden 214 Bin 508 Ton Kurşun Elde Edildi


Atık akülerin geri kazanımı sayesinde yüzde 60 oranında saf kurşun elde ediliyor. 2005 yılından bugüne geri kazanılan...