04 / 05 / 2024

atık oluşumunun önlenmesi

atık oluşumunun önlenmesi

4 derneğin 12 Haziran'da güçlerini birleştirdikleri TAYDEP, atık oluşumunun önlenmesi, yeniden kullanım, geri dönüşüm, geri kazanım ve bertaraf edilecek atıkların azaltılması ile ilgili adımları daha hızlı atacak.

TAYDEP geri dönüşümcü 4 derneği birleştirdi!

4 derneğin 12 Haziran'da güçlerini birleştirdikleri TAYDEP, atık oluşumunun önlenmesi, yeniden kullanım, geri dönüşüm, geri kazanım ve bertaraf edilecek atıkların azaltılması ile ilgili adımları daha hızlı atacak.

Atık yönetimi yönetmeliği tam metni!

Atık yönetimi yönetmeliği, 2 Nisan 2015 tarihinde 29314 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, atıkların oluşumundan bertarafına kadar çevre sağlığına zarar vermeden yönetiminin sağlanmasını amaçlıyor. İşte atık yönetimi yönetmeliği tam metni....

Koçtaş mağazalarında atık toplama noktaları oluşturuldu!

Kullanım ömrünü tamamlamış elektronik ürünler, geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılıyor. 43 Koçtaş mağazasında elektronik atık toplama noktaları oluşturuldu. Ürünler ücretsiz olarak alınıp geri dönüşüme kazandırılacak.

AB’nin sıfır atık programı ile 600 milyar Euro tasarruf sağlanacak!

AB’nin “sıfır atık” programı, döngüsel ekonomi için yasal çerçeve oluşturuyor. Üye ülkeler 2030’a kadar belediye çöplerinde yüzde 70, ambalaj atıklarında ise yüzde 80 seviyesinde geri dönüşüm sağlayacak. Bu sayede 600 milyar euro tasarruf sağlanacak

Atık yağlar geri dönüşüme kazandırılıyor!

“ Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi ” ile ev ve işyerlerinde oluşan bitkisel atık yağlar geri dönüşüme kazandırılıyor. Elde edilen gelirle ise engellilerin ihtiyaçları karşılanıyor

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı kirlilik önlenecek!

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kaymakamlık öncülüğünde kurulan komisyon, maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verdi.

Melikgazi Belediyesi konutlara özel atık torbası dağıtıyor!

Ülkemizde kişi başına günlük 1 kilo çöp çıkıyor ve bu çöpün yüzde 30'u ambalaj atıklarından oluşuyor. 72 milyon nüfusa sahip ülkemizdeki katı atık potansiyeli hiç de göz ardı edilmeyecek miktarlarda...

Suşehri'nde katı atık tesisleri bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Suşehri ilçesinde yere! yönetimler ve çevre yönetimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Aydın, katı atık tesisleri ve atık su arıtıma tesisleri hakkında bilgi verdi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli yarın atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, "İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL'lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atıyoruz" dedi.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli yarın atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli atılıyor. Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırımla hayata geçireceğimiz Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini yarın atıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Burhanettin Kocamaz: Mersin atık su arıtma tesisiyle turizm hareketlenecek!

Burhannetin Kocamaz Bozyazı'da incelemelerde bulundu. Kocamaz, Bozyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen atık su arıtma tesisinin inşaatının büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Bundan böyle Bozyazı'da deniz turizmi hareketlenecektir" dedi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli 20 Temmuz'da atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu. "İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL'lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atıyoruz" dedi.

Migros Entegre Atık Yönetim Planı oluşturacak!

Sürdürülebilir enerji kaynağı olarak elektrik ve ısı enerjisine dönüşebilen biogaz ve kompost üretimini seçen firma, 14 bin 160 ton organik atık ile 1 milyon 416 bin metreküp biogaz elde etti...

atık oluşumunun önlenmesi Haberi

atık oluşumunun önlenmesi

Türkiye’de atık yönetimi alanında faaliyet gösteren dernekler, güç birliğine gitti. Atık Kağıt Geri Dönüşümcüler Derneği (AGED), İstanbul Geri Dönüşümcüler Derneği (İGEDDER), Ömrünü Tamamlamış Araçlar Sanayicileri Derneği (ÖTASAD) ve Değerlendirilebilir Atık Malzemeler Sanayicileri Derneği (TÜDAM), sektörün sorunlarını çözmek ve daha iyi temsil etmek için Tüm Atık Yönetimi Dernekleri Platformu’nda (TAYDEP) birleşti. TAYDEP’in kuruluş imza töreni, Avrasya’nın en büyük çevre teknolojileri fuarı REW İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşti. İmza töreni öncesi konuşan AGED Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saral, TAYDEP’in kuruluşunun bir sorumluluk olduğunu söyledi. Önümüzdeki dönem sivil toplum kuruluşları ve üreticiler ile birlikte hareket etmenin bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Saral, sektörün temsili açısından TAYDEP’in önemli işler yapacağını belirtti. AGED Başkanı Saral, “Türkiye’de 29 milyon ton çöp üretiyoruz ve bundan sadece 2.5...