29 / 04 / 2024

Suşehri'nde katı atık tesisleri bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Suşehri'nde katı atık tesisleri bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Suşehri ilçesinde yere! yönetimler ve çevre yönetimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Aydın, katı atık tesisleri ve atık su arıtıma tesisleri hakkında bilgi verdi.



Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Suşehri Belediyesi konferans salonunda yapıldı. Yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Aydın, katı atık tesisleri ve atık su arıtıma tesisleri hakkında bilgi verdi. 

Katı atık tesisleri ve atık su tesislerinin önemine değinen Aydın. "Belediyelerimiz faaliyetlerini yürütürken, iyi bir imar planını yapması gerekiyor. Bu imar planı yapılırken, insanların yaşaya bileceği sosyal donatlar, yollarında ileriye dönük yıllar için konulması gerekiyor. 

Ayrıca belediyelerimizin çok iyi içme suyu temin etmesi gerekiyor. Bununla birlikte kullanılan atık suların kullanılması lazım topladığımız katı atıkların uygun şekilde bertaraf edilmesi lazım. Ayrıca arıttığımız suları tarımda kullanılabilir hale getirmektir. Özellikle katı atıklardan geri dönüşüm sağlamak lazım. Bunların hepsini belediyelerimizin ileriki safhalarda düşünmesi lazım kamuda çalışan bizler ve belediyelerin görevleri arasında insanlarımıza yaşanabilir bir çevre yaratmaktır." dedi. 


Son An


Geri Dön