29 / 12 / 2024

Atık pil takibi

Atık pil takibi

Atık piller Türkiye genelinde 2 adet ayrıştırma tesisinde ayrıştırılıyor. Geri kazanımı mümkün olmayan atık piller ise düzenli depolama sahalarında atık piller için dizayn edilmiş nihai depolama alanlarında bertaraf ediliyor...

Türkiye'nin ilk Atık Pil Geri Kazanım Tesisi hizmete açıldı!

TÜBİTAK MAM Kimyasal Teknoloji Enstitüsü yürütücülüğünde kurulan ve işletmeciliğini Exitcom firmasının yaptığı Türkiye'nin ilk Atık Pil Geri Kazanım Tesisi, törenle hizmete girdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, açıklama yaptı.

Ataşehir'de atık pil toplayan öğrenciler ödüllendirildi!

Ataşehir'de atık pil toplayan öğrenciler ödüllendirildi. Ataşehir Belediyesi’nin “Doğanın Pili Bitmesin” sloganıyla başlattığı kampanyayla, öğrenciler hem atık pillerin zararlarını öğreniyor hem de çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.

Ataşehir'de Atık Pil Toplama Yarışması yeniden başlıyor!

Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Atık Pilleri Toplama Kampanyası gördüğü ilgi üzerine yeni eğitim-öğretim yılında yeniden başlıyor. Atık pil toplama makinelerine atılan her pil karşılığında 10 puan değerinde kupon alınıyor.

Melikgazi Belediyesi konutlara özel atık torbası dağıtıyor!

Ülkemizde kişi başına günlük 1 kilo çöp çıkıyor ve bu çöpün yüzde 30'u ambalaj atıklarından oluşuyor. 72 milyon nüfusa sahip ülkemizdeki katı atık potansiyeli hiç de göz ardı edilmeyecek miktarlarda...

Manisa Uzunburun katı atık bertaraf tesisi taşınıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'da yer alan Uzunburun'a katı atık bertaraf tesisi yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan başvuruya onay geldiğini açıkladı.

Beykoz Belediyesi, Atık Getirme Merkezleri projesini hayata geçirdi!

Beykoz Belediyesi, ilçe geneline yerleştirilmeye başlanan Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüşümde önemli bir adım daha attı. Yeni Atık Merkezleri’yle birlikte daha çevreci ve doğayla barışık bir atık yönetiminin sağlanması hedefleniyor.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi temel atma töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya'nın geleceğini kuran hizmetler şehrimizin tüm bölgelerinde olduğu gibi Karasu’muzla da buluşuyor" dedi

Suşehri'nde katı atık tesisleri bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Suşehri ilçesinde yere! yönetimler ve çevre yönetimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Aydın, katı atık tesisleri ve atık su arıtıma tesisleri hakkında bilgi verdi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli yarın atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, "İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL'lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atıyoruz" dedi.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli yarın atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli atılıyor. Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırımla hayata geçireceğimiz Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini yarın atıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Burhanettin Kocamaz: Mersin atık su arıtma tesisiyle turizm hareketlenecek!

Burhannetin Kocamaz Bozyazı'da incelemelerde bulundu. Kocamaz, Bozyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen atık su arıtma tesisinin inşaatının büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Bundan böyle Bozyazı'da deniz turizmi hareketlenecektir" dedi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli 20 Temmuz'da atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu. "İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL'lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atıyoruz" dedi.

Migros Entegre Atık Yönetim Planı oluşturacak!

Sürdürülebilir enerji kaynağı olarak elektrik ve ısı enerjisine dönüşebilen biogaz ve kompost üretimini seçen firma, 14 bin 160 ton organik atık ile 1 milyon 416 bin metreküp biogaz elde etti...

Atık pil takibi Haberi

Atık pil takibi

Atık pillerin mutlaka toplanması gerektiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel;  “Atık pillerin çöpe, toprağa, denize, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması veya yakılmaları durumunda içerdikleri ağır metaller çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Pil ya da bataryaların yakılarak bertaraf edilmeleri sonucunda kurşun, cıva ve kadmiyumun daha da zehirli olan oksitleri gaz halinde soluduğumuz havaya karışıyor” dedi.


-Atık pil en çok İstanbul’da toplandı


Atık piller en çok 124 ton ile İstanbul da toplandı.  İstanbul’da en çok atık pil toplayan ilçeler Bağcılar-Üsküdar-Ümraniye-Kadıköy- Şişli olurken, en az atık pil ise Adalar ve Şile İlçelerinde toplandı.


Rastgele atılan pillerin metal olan dış kabının zamanla delinerek bünyelerindeki metallerin ve kimyasalların toprağa ve suya karışabileceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ahmet...