26 / 05 / 2024

atık toplama projeleri

atık toplama projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 29 bin ton teneke ve konserve kutusu topladı. 15 Metal geri dönüşüm tesisinde külçe alüminyum haline getirilen atıklar işlenerek araba yedek parçası, beyaz eşya parçası, korniş gibi ürünlere dönüştürüldü...

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi açıldı!

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi bugün 24 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Adr Atık Toplama Yönetimi Çevre Danışmanlık İnşaat Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Adr Atık Toplama Yönetimi Çevre Danışmanlık Nakliyat İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Adr Atık Toplama Yönetimi Çevre Danışmanlık İnşaat Şirketi'nin merkez nakli Kartal'a yapıldı. 

Tek Dönüşüm Bitkisel Atık Yağ Toplama Taşıma Depolama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tek Dönüşüm Bitkisel Atık Yağ Toplama Taşıma Depolama Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Netice Çelik tarafından kuruldu. 

Kaleli Atık Toplama Ve Ayırma Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaleli Atık Toplama Ve Ayırma Tekstil Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Bıyık, Şaban Bıyık ve Recep Bıyık ortaklığında kuruldu. 

Çorum'a 70 milyon liralık katı atık tesisi!

Çorum'da, Avrupa Birliği desteğiyle kurulacak 70 milyon liralık katı atık tesisi ve çöp toplama istasyonunun yapımına başlandığı bildirildi.

Gebze Darıca Atık Toplama Merkezi hizmete açıldı!

Gebze Darıca Belediyesi Temizlik Müdürlüğü bünyesinde inşaası tamamlanan Katı Atık Toplama Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Darıca Katı Atık Toplama Merkezi inşaatında sona gelindi!

DARICA Belediyesi'nin Osmangazi Mahallesi'nde 13 dönüm arazide yaptığı Katı Atık Toplama Merkezi'nin yapımı tamamlanırken, önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı!

Giresun Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan ve 2015 yılında teknik onay alan AB Altyapı Entegre Su Projeleri kapsamında, Teyyaredüzü Mahallesi Batlama Mevkiinde yapılması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı.

Ankara Ayaş'ta Atık Ayrıştırma Tesisi projeleri için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

ITC Invest Tradıng ve Consultıng AG Türkiye Ankara Şubesi tarafından; Atık Ayrıştırma Tesisi projesi için 13 Şubat 2015 günü saat 10:30'da halk toplantısı düzenlenecek.

Koçtaş mağazalarında atık toplama noktaları oluşturuldu!

Kullanım ömrünü tamamlamış elektronik ürünler, geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılıyor. 43 Koçtaş mağazasında elektronik atık toplama noktaları oluşturuldu. Ürünler ücretsiz olarak alınıp geri dönüşüme kazandırılacak.

Bağcılar Katı Atık Toplama Tesisi yükseliyor!

Bağcılar Katı Atık Toplama Tesisi yükseliyor. Yeni yıl ile birlikte hizmete sunulacak olan Katı Atık Toplama Tesisi’nde ayrıştırılacak olan katı atıklar yeniden işlenmek üzere değerlendirilerek ekonomiye kazandırılacak.

Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu yıkanıyor!

Küçükçekmece İlçesi sınırları içerisinde yer alan "Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu" zaman içerisinde biten konut projeleri nedeniyle yüksek nüfus barındıran bir yaşam alanının tam ortasında kaldı...

Ataşehir'de Atık Pil Toplama Yarışması yeniden başlıyor!

Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Atık Pilleri Toplama Kampanyası gördüğü ilgi üzerine yeni eğitim-öğretim yılında yeniden başlıyor. Atık pil toplama makinelerine atılan her pil karşılığında 10 puan değerinde kupon alınıyor.

atık toplama projeleri Haberi

atık toplama projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda 9 Bin 444 ton teneke kola ve teneke bira atığı toplandı. 15 Metal geri dönüşüm tesisinde külçe alüminyum haline getirilen atıklar işlenerek araba yedek parçası, beyaz eşya parçası, korniş gibi ürünlere dönüştürüldü. Teneke kola ve teneke biraların dönüşümüyle ekonomiye 23 Milyon 610 Bin TL katkı sağlandı. 


Dünyada en fazla kullanılan demir dışı metal olan meşrubat kutularının geri kazanılması Türkiye’de 1980’li yıllarda başladı.


Günlük hayatta kullandığımız teneke kolalar, teneke biralar geri dönüşüm tesislerinde işlenerek külçe alüminyum haline getiriliyor.


İşçilik ve yatırım maliyeti en az olan meşrubat kutusu atıkları Türkiye’de 15 metal geri dönüşüm tesisinde işleniyor.


Türkiye genelinde 2013 yılında 37 Bin 835 ton metal ambalaj üretildi. 8 Bin 228 kg metal ambalaj ise ithal edildi.


2013 yılı Ekim ayı sonuna...