23 / 07 / 2024

atıks arıtma tesisleri teşvik tedbirleri

atıks arıtma tesisleri teşvik tedbirleri

Atıksu Arıtma Tesislerinin Enerji Giderlerinin tüketim bedeli üzerinden %50'sine kadar karşılanması amacıyla hazırlanan "Atıksu Arıtma Tesislerinin Teşvik Tedbirlerinden Faydalanmasında Uyulacak Usul Ve Esaslara Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 70’i tamamlandı!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma Atıksu Arıtma Tesisi ile Bakırçay’ın temizlenmesi yolunda devam eden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Konya'da atıksu arıtma tesisleri inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sarayönü ilçe merkezi ile Sarayönü’ne bağlı Ertuğrul, Kurşunlu ve Ladik mahallelerine hizmet verecek atıksu arıtma tesisi kurma çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

2023 yılına kadar bin 501 atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2023 yılı atıksu eylem planını hazırladı. Plana göre 2023 yılına kadar 1501 adet atıksu arıtma tesisi daha yapılacak.

Hatay Erzin Atıksu Arıtma Tesisi'nin yer teslimi yapıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), kanalizasyon şebekesi tamamlanan Erzin'in içmesuyu ile birlikte en büyük eksiği olan Erzinlilerin beklediği Atıksu Arıtma Tesisinin yer tesliminin yapıldığını bildirdi.

Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Kırkağaç’a hizmet veren Atıksu Arıtma Tesisi’nin kısmi geçici kabulü yapıldı.MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nin çalışmalarının geçtiğimiz dönemde başladığını belirtti.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmalar sürüyor!

120 kilometrelik kanalizasyon hattı üzerinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Toçoğlu, "Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'nde de çalışmalarımız devam ediyor. Kocaali'yi sağlam altyapıya kavuşturuyoruz" dedi.

Belek arıtma tesisleri devredildi!

Belek turizm bölgesinde bulunan ve Belek 1 ve Belek 2 arıtma tesisleri Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) devredildi

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında son durum!

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 16 milyonluk projemiz 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Tesis içerisindeki binaların yapımı önemli ölçüde tamamlandı.

Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımına başlandı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Turgutlu’ya kazandıracağı atık su arıtma tesisinde yapım çalışmalarına başlanıldı. MASKİ, Manisa merkez, Gördes, Soma ve Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisleri’nin de yer teslimini gerçekleştirdi.

Gölbaşı Atıksu Arıtma Tesisi Projesi durduruldu!

Çevre mühendislerinin Eymir Gölü'nü yok edeceği gerekçesiyle karşı çıktığı Gölbaşı Atıksu Arıtma Tesisi Projesi durduruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın projeyi durdurma gerekçesi ise projeye ait format tutarını 3 ay içerisinde yatırılmaması.

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi sözleşmesi imzalandı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MEŞKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihale sözleşmesi imzalandı.

Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı sürüyor!

İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi’ni azot fosfor giderimi yaparak ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi haline getirecek projenin inşaatını sürdürüyor.

Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi'nde inceleme!

Adıyaman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan atıksu arıtma tesisinde incelemede bulundu.

atıks arıtma tesisleri teşvik tedbirleri Haberi

atıks arıtma tesisleri teşvik tedbirleri

Su kaynaklarının korunması ve su kalitesinin yükseltilmesi için, atıksu altyapı tesisi yönetimlerinden, atıksu arıtma tesisini kuran, işleten ve ilgili mevzuatta belirtilen yükümlülükleri yerine getirenlere atıksu arıtma tesisinde kullanmış oldukları elektrik enerji giderinin %50'si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanıyor. 


Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Belediyeler, Organize Sanayi Bölgeleri ve Müstakil Tesislere 30.156.078,84 TL destek sağladı. 


Nisan sonu itibarıyla başvuruda bulunmuş olan tesislere 2014 yılı içerisinde atıksu arıtma tesisi enerji teşviki ödeme işlemleri gerçekleştirecek. 


Ticaret Gazetesi...