08 / 05 / 2024

Atıksu tüneli kaç metre

Atıksu tüneli kaç metre

Silivri'de 22 kilometre uzunluğundaki atıksu tüneli, Güzelce, Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye, Selimpaşa ve Silivri havzasından Marmara Denizi'ne atıksu akışını önleyecek

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu? 

Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Hasankeyf-Gercüş Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan bağlantı ile katılım gösterdiği törenle bugün açıldı. İşte Hasankeyf-Gercüş Tüneli ile ilgili detaylar...

Amanos Tüneli'nin temeli kısa süre içinde atılacak!

Ulaştırma ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dörtyol-Hassa arasında inşa edilecek olan Amanos Tüneli'nin temelinin kısa sürede atılacağını açıkladı. 

Milletvekillerinden Amanos Tüneli Projesi'ne destek!

İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'dan destek geldi.

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

Dolmabahçe-Levazım tüneli binaları mı çatlatıyor?

Maçka Parkı’nda ağaçların kesilmesine sebep olan Dolmabahçe-Levazım Tüneli inşaatının şimdi de altından geçtiği Nişantaşı’ndaki binaları çatlattığı iddia edildi.

Zigana Tüneli 2019'da açılacak!

Trabzon ve Gümüşhane illerini birbirini bağlayacak Zigana Tüneli'nde çalışmalar hızla devam ediyor. 17 Mart'ta temeli atılan tünelin 2019'un sonunda tamamlanması planlanıyor.

Cankurtaran Tüneli ulaşıma açıldı!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasında inşaatı tamamlanan Cankurtaran Tüneli'nin açılışını Ulaştırma Bakanı Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Bak yaptı.

Artvin Cankurtaran Tüneli yıl sonunda açılacak!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasına inşa edilen Cankurtaran Tüneli, Türkiye'nin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olacak. Tüneli yıl sonunda açılacak.

Ovit Tüneli'nde çalışmalar yüzde 90 tamamlandı!

13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılan Ovit Tüneli'nde inşaat çalışmalarında sona gelindi. Tünelin bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Yeni Zigana Tüneli çalışanlarına ikramiye müjdesi!

14.3 kilometrelik Ovit Tüneli’ni tahtından edecek olan Yeni Zigana Tüneli’nin temeli Başbakan Yıldırım’ın da katıldığı törenle atıldı. Tünel çalışanlarının 'ikramiye istiyoruz' demeleri üzerine Başbakan Yıldırım, 'İşçilerimize birer maaş ikramiye verelim' dedi.

Atıksu tüneli kaç metre Haberi

Atıksu tüneli kaç metre


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri sahillerini atık sulardan kurtaracak bir adım atarak 22 kilometre uzunluğunda olan Türkiye'nin en uzun atık su tünelini kurdu ve bu tünel yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye hizmet etmesi bekleniyor. 


Büyükçekmece'den Silivri'ye kadar tüm bölgenin atık sularının aktarılacağı Selimpaşa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, ön aşamada günlük 35 bin metreküp atıksuyu arıtacak. Nihai aşamada ise günlük 400 bin metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip olacak.


Tünelin kazımı tamamlanırken 3 adet TBM kullanırılarak yapıldığını ve gelinen aşamalar hakkıında Kadir Topbaş, 45 metre kazı yaparak dünya rekoru kırıldığını belirtti.Topbaş'ın açıklamaları şu yönde oldu:


Silivri'ye bugüne kadar yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı eski parayla 886 trilyon. Şu anda gördüğümüz 22 kilometrelik tünel, 2 metre ile 2,80 çapında. Yer yer yüzeyden 70 metre derinlikte....