09 / 05 / 2024

Atıksu tüneli nerede

Atıksu tüneli nerede

Silivri'de 22 kilometre uzunluğundaki atıksu tüneli, Güzelce, Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye, Selimpaşa ve Silivri havzasından Marmara Denizi'ne atıksu akışını önleyecek

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Amanos Tüneli'nin temeli kısa süre içinde atılacak!

Ulaştırma ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dörtyol-Hassa arasında inşa edilecek olan Amanos Tüneli'nin temelinin kısa sürede atılacağını açıkladı. 

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

Zigana Tüneli 2019'da açılacak!

Trabzon ve Gümüşhane illerini birbirini bağlayacak Zigana Tüneli'nde çalışmalar hızla devam ediyor. 17 Mart'ta temeli atılan tünelin 2019'un sonunda tamamlanması planlanıyor.

Ovit Tüneli'nde çalışmalar yüzde 90 tamamlandı!

13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılan Ovit Tüneli'nde inşaat çalışmalarında sona gelindi. Tünelin bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Yeni Zigana Tüneli çalışanlarına ikramiye müjdesi!

14.3 kilometrelik Ovit Tüneli’ni tahtından edecek olan Yeni Zigana Tüneli’nin temeli Başbakan Yıldırım’ın da katıldığı törenle atıldı. Tünel çalışanlarının 'ikramiye istiyoruz' demeleri üzerine Başbakan Yıldırım, 'İşçilerimize birer maaş ikramiye verelim' dedi.

Zigana Tüneli, tamamlandığında dünyanın ikinci en uzun tüneli olacak!

Yeni Zigana Tüneli'nin temeli atıldı. Başbakan Yıldırım: "Zigana Tüneli, tarihi İpek Yolu'nun en önemli noktası." dedi.

Yeni Zigana Tüneli'nin temeli atıldı!

Başbakan Binali Yıldırım yeni Zigana Tüneli'nin temelini attı. Başbakan Yıldırım, Zigana Tüneli'nin temel atma töreninde müjdeler verdi.

Ilgar Dağı Tüneli'nin temeli atıldı!

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Hanak-Damal-Posof Yolu Ilgar Dağı Tüneli'nin temeli atıldı.Ulaştırma Bakanı Arslan, "Bu proje asılında hayal ötesi bir proje. Posof, Hanak Damal, Ardahan elbetteki Ilgar tüneli ile ve bununla birlikte yapacağımız 41 kilometrelik bölünmüş yolla ulaşımı kolaylaşacak." dedi.

Tuzla Akfırat Atıksu Tüneli’nin kazı çalışmaları tamamlandı!

Tuzla'daki Akfırat Atıksu Tüneli’nde kazı tamamlandı, ışık göründü. 2017 Ağustos ayında bitirilmesi planlanan tünel, 60 bin metreküp atıksu taşıma kapasitesiyle 90 bin kişiye hizmet edecek.

Sivas Mevlana Tüneli önümüzdeki yaza tamam!

Temeli, 9 Nisan’da görkemli bir törenle atılan,Mevlâna Tüneli’nde çalışmalar sürüyor. Projenin önümüzdeki yaza tamamlanması planlanıyor.

Avrasya Tüp Geçit Tüneli'nde sona gelindi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 2011'de genel müdürken temeli atılan Avrasya Tüp Tüneli'nin açılışına bu kez bakan olarak katılacak. İstanbul'in iki yakasını ikinci kez denizin altından birleştiren proje ile 100 dakikalık yolculuk süresi 15 dakikaya inecek.

Atıksu tüneli nerede Haberi

Atıksu tüneli nerede


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri sahillerini atık sulardan kurtaracak bir adım atarak 22 kilometre uzunluğunda olan Türkiye'nin en uzun atık su tünelini kurdu ve bu tünel yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye hizmet etmesi bekleniyor. 


Büyükçekmece'den Silivri'ye kadar tüm bölgenin atık sularının aktarılacağı Selimpaşa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, ön aşamada günlük 35 bin metreküp atıksuyu arıtacak. Nihai aşamada ise günlük 400 bin metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip olacak.


Tünelin kazımı tamamlanırken 3 adet TBM kullanırılarak yapıldığını ve gelinen aşamalar hakkıında Kadir Topbaş, 45 metre kazı yaparak dünya rekoru kırıldığını belirtti.Topbaş'ın açıklamaları şu yönde oldu:


Silivri'ye bugüne kadar yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı eski parayla 886 trilyon. Şu anda gördüğümüz 22 kilometrelik tünel, 2 metre ile 2,80 çapında. Yer yer yüzeyden 70 metre derinlikte....