28 / 04 / 2024

atıl kamu binası değerlenecek

atıl kamu binası değerlenecek

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

Kastamonu'da atıl hastanenin kamulaştırılması önerisi TBMM'de!

Kastamonu ilinde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında atıl durumdaki bir özel hastane binasının kamulaştırılarak hizmete sunulması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündeminde!

Kamu kurumlarına tahsis edildiği halde atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu’daki şiddetli fırtınada 175 konut, 32 okul ve 13 kamu binası hasar gördü!

Ordu Valiliği yaptığı açıklamada şiddetli fırtına nedeniyle 175 konut, 32 okul ve 13 kamu binasının çatısı ve cephe mantolamalarının hasar gördüğünü belirtti.

Ordu'daki fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası hasar gördü! 

Ordu'da dün akşam başlayan, bugün de etkisini sürdüren fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası zarar gördü. Binaların çatı ve dış mantolamalarının hasar gördüğü belirtildi...

Mustafa Gültepe: Atıl kamu binalarını istiyoruz!

Geçen yıl, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) başkanlığına seçilen Talu Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Mustafa Gültepe’nin en önemli projelerinde biri Anadolu’daki atıl kamu binalarını alıp burada ileri teknoloji hazır giyim üretimi yapmak.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

İstanbul Üniversitesi Eğitim Birimleri Binası'nın temeli atılıyor!

Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilecek olan İstanbul Üniversitesi Eğitim Birimleri Binası'nın temeli pazar günü atılıyor.

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

Samsun Unkapanı Kültür Merkezi'nin temeli yarın atılıyor!

Samsun'un İlkadım ilçesinde inşa edilen Yeni Belediye Hizmet Binası ve Cami'nin temeli yarın atılıyor. Projenin 18 ayda tamamlanması beleniyor.

Bafra SGK Binası'nın temeli atılıyor!

Bafra’ya (SGK) Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hayata geçirilecek olan Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet Binasının temeli atılıyor.

Selçuk Belediyesi Etüt Merkezi'nin temeli atılıyor!

Selçuk Belediyesi tarafından yapılacak olan kütüphane ve etüt Merkezi için ilk adım atılıyor. Halk Eğitim Eski Binası yerine yapılacak olan kütüphane ve etüt merkezinin temel atma töreni 6 Ocak Cuma günü saat 11.00’de gerçekleşecek.

İstanbul'da bin 218 kamu binası depreme hazır!

İstanbul Valiliği tarafından yürütülen İSMEP kapsamında, İstanbul'da 10 yılda toplam bin 218 kamu binası depreme hazır hale getirildi. İstanbul Valiliği'nden alınan bilgiye göre 1998'de yürürlüğe giren yönetmelikten sonra inşa edilen okul, yurt, hastane gibi kamu binaları yıkılıp yeniden yapılıyor.

Şanlıurfa Siverek'teki atıl yapılar hizmet evi oluyor!

Siverek Belediyesi, kırsal mahallelerde diğer kamu kurumlarına ait ve atıl durumda olan binaları yeniden değerlendirerek, ‘Çok Amaçlı Hizmet Evi’ne dönüştürüyor.

atıl kamu binası değerlenecek Haberi

atıl kamu binası değerlenecek

Hükümet, bir kısmı 2017 içinde elde edilebilecek şekilde hızla gelir getirecek bir paket üzerinde uğraşıyor.. Hazırlığı yapılan düzenlemede kamu idarelerinin elinde bulunan ancak atıl durumda kalan arsa ve arazilerin değerlendirilmesinin ön plana çıktığı açıklandı. 


Geçmişte PTT, elektrik ve gaz idareleri gibi çeşitli kamu kurumlarının yerleşim yerleri içinde arsalar edindiği, ancak bunların önemli bir kısmının kullanılmadığı tespit edildi. Bu idarelerin elinde bulunan arsaların gelir getirecek şekilde konut ve diğer projeler için satışının mümkün olduğu belirtiliyor.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, haziran ayı başında yaptığı açıklamada “gelir paketi üzerinde çalıştıklarını ve bu önlemlerin vergi ya da bir başka kanaldan halka ilave yük getirmeyeceğini” belirtmişti. Dünya’dan Mehmet Kaya’nın haberine göre paket ağırlıkla atıl kamu arsalarının ve diğer gayrimenkullerinin değerlendirilmesini içeriyor. Kamu idareleri ile kamuya ait...