18 / 05 / 2024

atıl TOKİ konutları ne oluyor

atıl TOKİ konutları ne oluyor

Teklif, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülmesine öngörüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

11 ildeki 20 bin kalıcı konutun temeli atılıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra hükümet, yıkılan konutları yeniden inşa etmek için seferberlik başlattı. Bu hafta Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 20 bin konutun daha temeli atılıyor.

Turan Hançerli: TOKİ kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar üretti!

İstanbul’da yaşanan 4.6 şiddetindeki depremle birlikte yeniden 1999 depreminin etkileti hatırlandı. Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, Avcılar'daki durumu anlatırken, 20 yılın heba edildiğini, TOKİ’nin kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar ürettiğini dile getirdi...

Sivas Vefa Konutları'nın temeli atılıyor!

Sivas Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirdiği Sivas Vefa Konutları'nın temeli atılıyor. Temel atma törenine Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katılacak.

TOKİ Nevşehir Gülşehir Konutları'nda son teslim günü bugün!

Nevşehir Gülşehir TOKİ Konutları'nın teslim programı sona eriyor. Toplamda 300 adet daireden oluşan Nevşehir Gülşehir Konutları'nda 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Gülşehir Konutları kura çekiliş yeri!

TOKİ Gülşehir Konutları kura çekiliş yeri Belinay Düğün Salonu olarak belirlendi. Projede 300 adet daire bulunuyor.

TOKİ Gülşehir Konutları kurası nerede?

Toplamda 300 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede Gülşehir Belediyesi katkıları da bulunuyor. Peki TOKİ Gülşehir Konutları kurası nerede?

TOKİ Bursa İnegöl Akhisar Konutları başvuruları!

TOKİ Bursa İnegöl Akhisar Konutları başvuruları bugün başladı. Projede 240 aya varan vade sağlanıyor.

TOKİ Gülşehir Konutları'nın kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ tarafından Gülşehir’de yapımı devam eden TOKİ konutlarının geçici kabulü Ramazan Bayramının ardından gerçekleşecek. Konutların kura çekimi ise Ağustos ayında veya en geç Eylül ayında gerçekleşecek.

TOKİ Kocaeli Dilovası Konutları yükseliyor!

Kocaeli Dilovası'nda geçtiğimiz yıl temeli atılan TOKİ konutlarında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köseler köyünde yapım çalışmaları başlayan 935 konutun kaba inşaatında önemli mesafeler kat edildi.

TOKİ Konutları ile lüks konutlar arasında ki fark nedir?

Anadolu'da Bugün Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Ekmekcioğlu bugunkü yazısında TOKİ konutları ile lüks konutlar arasında ki farkı anlattı. İşte o yazı....

TOKİ Kırıkkale Bahşılı Emekli Konutları başvuru!

TOKİ Kırıkkale Bahşılı Emekli Konutları başvuru süreci yarın başlıyor. Dairelerin 66 bin 450 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldığı projede 222 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

Yozgat Yenifakılı TOKİ Konutları!

Yozgat Yenifakılı TOKİ Konutları başvuru süreci devam ediyor. Dairelerin 2+1 olarak dizayn edildiği projede yüzde 12 peşinatta, kalan bedel için 240 ay vade yapılabiliyor.

Kastamonu Ağlı TOKİ Konutları başvuruları!

Kastamonu Ağlı TOKİ Konutları başvuruları 14 Eylül'de başlayacak. Satış işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek olan projede 6 adet konut açık satışa sunuluyor.

atıl TOKİ konutları ne oluyor Haberi

atıl TOKİ konutları ne oluyor

CHP, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülebilmesine yönelik, kanun teklifi hazırladı. 


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 


Teklifin gerekçesinde, Türkiye’de inşaat sektörünün arz fazlası bekleyen 800 bin konutu ile ekonomide yaşanan durgunluk ve krizden en fazla etkilenecek sektör olduğu, ülkedeki 6 milyona yakın üniversite öğrencisinin ise ancak yüzde 8'ine yetecek yurt kapasitesi bulunduğu ifade edildi.


TOKİ’nin bünyesindeki satılmayan 120 bin dolayındaki konutun projelendirilerek kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülebileceğinin belirtildiği gerekçede, şu ifadelere yer verildi:


"TOKİ’nin satılmayan konutların öğrencilerin yurt ihtiyaçları ile orantılı olarak atıl durumdan çıkarılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yurt ihtiyacını illere göre tespit ederken TOKİ öğrencilerin ihtiyaçlarının tespit edilmesinden, konutların yurt olarak kullanıma uygun...