18 / 05 / 2024

Atina cami onay

Atina cami onay

Camisi bulunmayan tek Avrupa başkenti Atina'da, Müslümanlar için yapılması kararlaştırılan ibadet yeri ile ilgili yasa tasarısı Yunan Parlamentosu'nda onaylandı.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Almanya Krefeld'de modern cami projesine onay çıktı!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Krefeld şehrinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı yeni cami inşaatına onay verildi...

Atina'daki cami sorunu bitmiyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bu yılın Nisan ayında açılması planlanan caminin sene sonuna kalması sorun yarattı. 

Atina'daki cami 2 ay içinde tamamlanacak!

Atina'da yıllar süren ertelemelerin ardından yapımına başlanan caminin 2 ay içinde tamamlanması planlanıyor. 350 kişi kapasiteli caminin minaresi olmayacak.

Samsun'da okul yerine cami yapılmasına onay çıkmadı!

Samsun'da 30 dönüm arazi üzerinde yer alan Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana cami yapılması kararına onay çıkmadı. Okul eski alanına taşınacak.

Taksim Camii projesine onay çıktı!

UZUN bir süreden beri gündemde olan Taksim Camii projesi ile önemli bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iki hafta kadar önce cami projesine onay verdi.

Atina'ya inşa edilecek cami için çalışmalar başladı!

Cami inşaatında yer alan şirketlerden Intrakat'ın Üst Yöneticisi Souretis: "Caminin inşa edileceği alanda şantiye çalışmaları bu sabahki operasyonun ardından başladı" dedi.

Atina'da camii inşaatına onay!

Camisi bulunmayan tek Avrupa başkenti Atina'da, Müslümanlar için yapılması kararlaştırılan ibadet yeri ile ilgili yasa tasarısı Yunan Parlamentosu'nda onaylandı.

Atina'ya yapılması planlanan cami Yunan hükümetini böldü!

Atina'da inşa edilmesi planlanan cami için mecliste görüşülen önergede hükümet ortakları SYRIZA ve ANEL uzlaşma sağlayamadı

Atina'da cami inşaatına itiraza ret!

Yunanistan’da Danıştay, Atina’nın Votanikos bölgesinde inşa edilmesi kararlaştırılan camiye yapılan itirazı reddetti. Danıştayın kararında ibadet yerlerinin inşasında çevreye olası etkilerin hesap edilmesi gerekmediği belirtildi.

Yunanistan'a cami inşa edilecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

Atina cami onay Haberi

Atina cami onay

Camisi bulunmayan tek Avrupa başkenti Atina'da, Müslümanlar için yapılması kararlaştırılan ibadet yeri ile ilgili yasa tasarısı Yunan Parlamentosu'nda onaylandı. Parlamento'da önceki gün getirilen cami inşasıyla ilgili tasarı koalisyon hükümetinin büyük ortağı Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) ve bazı muhalefet milletvekillerinin 210 "evet" oyu ile kabul edildi. 300 sandalyeli parlamentoda 230 milletvekilinin katıldığı oylamada cami inşa edilmesine karşı çıkan, hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) ve aşırı sağcı Altın Şafak Partisi milletvekilleri "hayır" oyu kullandı. Yunanistan Eğitim Bakanı Nikos Filis parlamentoda oylama öncesinde yaptığı konuşmada, Atina'da cami inşa edilmesinin Yunanistan'dan terörü uzaklaştıracağını ifade ederek, "Fransa ve Belçika'daki sorunların burada olmamasını istiyorsak geçmişteki yanlışları tekrarlamayalım" dedi. 2006'da çıkarılan bir kanunla Atina'daki Votanikos semtinde yapılması kararlaştırılan ancak itirazlar nedeniyle inşaatına başlanamayan cami...