13 / 05 / 2024

ato tmmob

ato tmmob

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) 5 ayrı meslek komitesi, hükümetin torba yasayla düzenlediği Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği'nin (TMMOB) projeler, vize ve harç adı altında aldığı ücretlere düzenleme getirmesine destek verdi...

TMMOB: 2020'de 7 köprü daha yapılacak!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kent Komisyonu, Çevre Mühendisleri Odası ve Kuzey Ormanları Savunması'nın bugün İstanbul'un Ekolojik Yıkım-Talan Haritası raporu açıklandı.

TMMOB ve TTB madenleri inceleyecek!

SOMA faciasının yaşandığı dönemde madende yapmak istekleri kabul edilmeyen TMMOB ve TTB yargıdan iyi haber geldi. İki kurum, inceleme izni vermeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na karşı açtığı davayı kazandı.

CHP ile TMMOB yaşanabilir İstanbul için imza attı!

Dönem başkanlığını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yaptığı CHP İstanbul Belediyeler Birliği ve TMMOB arasında yaşanabilir bir İstanbul için işbirliği protokolü imzalandı.

Bakanlığın imar planlarının denetimi TMMOB'de!

TMMOB Şehir Plancıları Odası kamu yararının korunması amacıyla yerel ve merkezi yönetimlerce gerçekleştirilen planlama faaliyetlerini denetim amacıyla takip ediyor. İşte, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yayınlanan bildirge!

Adalar Belediyesi TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ile protokol imzaladı!

Adalar Belediyesi Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası arasında " Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli yapılaşma için Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü " imzalandı

TMMOB: Kamu kurumlarının kiralamaları kaynak israfı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, kiralık binalarda hizmet veren kamu kurumlarını araştırdı. TMMOB Şehir Plancıları Odası kiralamaların kaynak israfı olduğunu belirtti..

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan Melih Gökçek'e suç duyurusu!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. İşte TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın o açıklaması...

ATO'nun yapmak istediği 70 katlı binada son durum!

ATO'nun yapmak istediği 70 katlı bina için açılan davada mahkeme planı iptal etti. İçişleri Bakanlığı, yargı kararlarının uygulanmadığı iddiası ile tüm Meclis üyelerine yazı göndererek savunmalarını talep etti.

İtalya Siena'da 30 milyon dolara satılık şato!

İtalya'nın Siena şehri yakınlarında 12. yüzyıldan kalma bir şato açık artırmayla satışa sunuldu. İki papanın oturduğu tarihi evin fiyatı ise 30 milyon dolar. Fiyata yeşillikleri içinde 6 bin dönüş arazi ile üzerindeki çiftlik, üzüm bağları ve çiftlik evle

ATO MIPIM'de Ankarayı tanıtacak!

ATO'nun 140 metrekarelik standında Ankapark, Uluslararası Fuar Merkezi, Otonomi ve Podium AVM maketleri yer alacak. Fransa Cannes'de düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul ve yatırım fuarı MlPIM'de Ankara'yı tanıtacak.

Prens Charles 15 milyon dolarlık şato alacak!

İngiltere tahtının ilk sıradaki varisi Prens Charles, 16’ncı yüzyıldan kalma bir şato almaya hazırlanıyor. Prensin, Galler’in Port Eliot bölgesinde yeşillikler içinde yer alan devasa bina için 15 milyon doları gözden çıkardığı belirtiliyor.

Bilirkişi raporlarına TMMOB denetimi geliyor!

Torun Center’da asansör kazasının ardından hiç bir tutukla kalmaması üzerine TMMOB bünyesinde bundan sonra iş kazalarının ardından hazırlanacak bilirkişi raporları, oluşturacakları bir kurulda ele alınacak.

TMMOB İzmir Şubesi'nden metro açıklaması!

TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, Büyükşehir'e metronun incelenmesi için başvuruda bulunduk ancak izin verilmedi. Yapımı sırasında meydana gelen sakıncaları göremedik" dedi

ato tmmob Haberi

ato tmmob

Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan açıklamada, ATO'nun beş ayrı meslek komitesinin, TMMOB'nin kendi yönetmeliklerinden hareketle ruhsat eki etüt ve projelerde para alarak, vize anlamı taşıyan mesleki denetim yapması uygulamasına son verilmesini onayladığı bildirildi. 

KOMİTELERDEN ONAY Komitelerin kararında "Hükümetin Torba Yasayla düzenlediği Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği'nin bugüne kadar hukuksuz olarak yaptığı vize ve harçlar altında aldığı ücretlere düzenleme getirmesini onaylıyor ve destekliyoruz" denildi. 

İnşaat projelerinin ilçe belediyeler, büyükşehir belediyeleri ve yapı denetim büroları tarafından kontrol edildiği vurgulanan kararda, "Projenin onay aşamasında yapı kullanım izin belgesi (inşaat ruhsatı) almana kadar takip edildiğinden herhangi 3. Bir kurum ve kuruluşlar tarafından denetlenmesi veya onaylanması komiteler tarafından gerekli görülmemektedir" ifadesine yer verildi. 

30 BİNİ flSKIH ÜYENİN KARARI TMMOB yetkileri konusunda karar alan komitelerin üye sayıları...