05 / 05 / 2024

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak

Ruble krizi yaşanan Rusya'dan rezervasyonlarda yüzde 20 gerilime olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otelci İşletmecileri Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yıl 1 milyon kayıp beklediklerini söyledi.

Rusya'dan yapılan rezervasyonlarda yüzde 20 gerileme yaşandı!

AKDENİZ Turistik Otelci İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ruble krizi yaşanan Rusya’dan rezervasyonlarda yüzde 20 gerilime olduğunu belirterek, bu yıl için toplamda yüzde 30, yani 1 milyon kayıp beklediklerini açıkladı.

Davut Çetin: Kira ve ciro kaybı destekleri yetersiz kaldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kira yardımının yetersiz kaldığını dile getiren Davut Çetin, “Bizim üyemize 750 lira kira yardımı, 40 bin lira tavanlı ciro kaybı yardımı, 5 bin lira hibe gibi yardımlar yetmez" dedi.

Davut Çetin: Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmeli!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, salgın sürecindeki en önemli sorunun işletmelerin finansman durumu olduğunu belirtti. Çetin, "Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmelidir" dedi.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin inşaatçılarla bir araya geldi!

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ilçenin inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendirmek için sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Davut Çetin: Antalya'da konutta aşırı büyümeden kaçınılmalı!

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın üç önemli sektörü olan tarımda, turizmde ve konut sektöründe aşırı büyümeden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Davut Çetin: Vergi sistemi sağlıklı bir yapıya kavuşturulmalı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "15 Temmuz'un üzerinden 2,5 ay geçti. Aslında bu psikolojiden çıkmamız ve normalleşmemiz gerekiyor ancak yeni şeyler öğrendikçe isyan etmemek mümkün değil." dedi.

Davut Çetin: Beyaz eşya lüks olmaktan çıkartılmalı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 150 metrekare üzeri konutta Katma Değer Vergisi’nin(KDV) yüzde 18’den yüzde 8’e indiğini, ancak yüzde 18 KDV+yüzde 6,5 ÖTV ile buzdolabı ve çamaşır makinası gibi beyaz eşyaların halen lüks olarak kabul edilmesinin adaletsiz olduğunu söyledi

Ardahan'da inşaat sektörü büyüyor!

Ardahan'da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz öncülüğünde yatırım konferansı düzenlendi. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, bölgede inşaat sektörünün büyümekte olduğunu belirtti.

Davut Çetin: Muratpaşa ve Kepez'de dönüşüm şart!

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’da kentsel dönüşüm için fikir birliğinin oluşması gerektiğini belirterek, “Özellikle aciliyeti olan Muratpaşa ve Kepez ilçelerinde kentsel dönüşüm şart” dedi.

Antalya kent merkezi sil baştan planlanmalı!

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, siyasi gerilimin herkesi etkilediğini, gerginliğin her yere yansıdığını, Türkiye'nin huzur programı ve eylem planına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Artık biraz huzur istiyoruz" dedi.

Davut Çetin: Orduevi dahil kamu sosyal tesislerinin tamamı taşınmalı!

ATSO Başkanı Davut Çetin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Orduevi dahil kamu sosyal tesislerinin tamamının taşınması gerektiğini söyledi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın yılın ilk meclis toplantısında Başkan Davut Çetin'den ilginç bir öneri geldi.

Davut Çetin: 2016 Eylem Planı çıkarılacak!

Antalya ve ATSO olarak vizyonumuzu büyütmemiz, daha fazla ve daha hızlı çalışmamız gerekiyor diyen ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Müşterek Toplantısı’nda öncelikli konuların belirlenip “2016 Eylem Planı”nın çıkarılacağını vurguladı.

Davut Çetin: Kentsel dönüşüm hayati meseledir!

Kentsel Dönüşüm adı altında parsel bazında eski yapıların yıkılıp, yenilerinin yapılmasına tepki gösteren ATSO Başkanı Davut Çetin, belediyelerin acilen kentsel dönüşüm kurultayını toplamasını istedi.

Antalya'da bireysel kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya ekonomisi hakkında açıklamalarda bulunurken, son günlerde Antalya'nın çılgın projesi olarak gösterilen Boğaçayı Projesi'ne gönderme yaparak, Antalya'nın çılgın projesinin "kentsel dönüşüm" olması gerektiğini vurguladı.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak Haberi

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak

Akdeniz Turistik Otelci İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ruble krizi yaşanan Rusya'dan rezervasyonlarda yüzde 20 gerilime olduğunu belirterek, bu yıl için toplamda yüzde 30, yani 1 milyon kayıp beklediklerini açıkladı. Hacısüleyman, Almanya'dan gelen 5.5 milyon turistin 1.5 milyonunun Türk olduğunu, bu pazarda da imaj bozukluğu nedeniyle azalma beklendiğini belirtti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Ocak ayı meclis toplantısında ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ile ATSO yönetim kurulu üyesi de olan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ruble krizi yaşanan Rusya pazarına ilişkin 2015 yılı beklentilerini açıkladı. 


Rus pazanyla ilgili trendin negatif yönde seyrettiğini açıklayan Yusuf Hacısüleyman, şu ana kadarki rezervasyonlann yüzde 20 geriden geldiğini, bu oranın toplam rakamın yüzde 5'ine denk geldiğini söyledi. Esas değerlendirmenin mart sonunda yapılabileceğini kaydeden Hacısüleyman...