05 / 05 / 2024

avan paroje onayı

avan paroje onayı

Avan proje nedir? Avan proje nasıl çizilir? Avan proje ne işe yarar gibi sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Kadıköy 1071 projesi İBB'den onay aldı!

Fikirtepe'de yoğun bir şekilde fore kazıklama ve hafriyat işini yapan Usta İnşaat '' KADIKÖY 1071 '' projesinin avan onayını İBB' den aldı ve Bakanlıktaki tüm prosedürleri de kısa sürede hallederek ruhsat imzaları için gün sayıyor ...

Fransa, Alstom‘un enerji hisselerinin satışına onay verdi!

Fransa, Alstom‘un enerji hisselerinin satışına onay verdi. Fransa Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, GE'nin Fransa'daki yatırım projesine ve Alstom ile enerji sektöründeki iş birliğine onay verildiği duyuruldu.

Çeşme'de TOKİ'ye onay çıktı!

Çeşme'de TOKİ'ye onay çıktı. ÇEŞME’de tartışması ve hukuki süreci devam eden TOKİ projesi konusunda İzmir Valiliği’nin "Çevre Etki Değerlendirme Raporu’na gerek yoktur" kararı verdiği açıklandı.

Fikirtepe'de imzalarını bitiren firmalar neler yapıyor?

Fikirtepe'de ruhsat alan firmalar ne yapıyor? Fikirtepe yapı adalarında imzalarını bitiren inşaat firmaları ne durumda? Avan proje onayı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çalan firmalar hangileri? İşte Fikirtepe'den son durum raporu...

Bimeks'in birleşme başvurusuna onay çıktı!

Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, SPK'nın birleşme için onay verdiği duyuruldu. İşte şirketten yapılan o açıklama...

İsrail'in Kudüs'te yeni yerleşim birimi inşası kararına onay çıktı!

İsrail Radyosu'nun haberine göre, Netanyahu'nun Doğu Kudüs'ün Şufat beldesindeki Ramat Shlomo yerleşim biriminde 660 ve Ebu Guneym Dağı'ndaki Har Homa'da 400 yeni konut inşasına onay verdi.

Denizli Çimento'nun OYAK'a devrine onay!

Denizli Çimento'nun OYAK'a devrine onay çıktı. Rekabet Kurulu, Denizli Çimento Sanayi TAŞ'nin tüm hisselerinin Ordu Yardımlaşma Kurumu ( OYAK ) tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Seferihisar Sığacık'ta RES'e Valilik'ten onay!

İzmir Valiliği, işadamı Abdullah Tivnikli'nin Seferihisar Sığacık'ta yapacağı rüzgar santralına onay verdi. ÇED süreci başladı Daha önce plan değişikliği yapılan bölgede yapılacak RES için sunulan ÇED dosyası uygun bulundu.

ÖYK'dan Gaziantep’teki gayrimenkul satışına onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), tta Gayrimenkul A.Ş.’ye ait, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi’nde yer alan bir gayrimenkulün “Satış” yöntemi ve “Pazarlık Usulü” özelleştirilmesine onay verdi.

İsrail'den yüzer elektrik santraline onay!

İsrail'den yüzer elektrik santraline onay geldi. Filistin Sivil İşler Bakanı Hasan eş-Şeyh, İsrail yönetiminin, Türkiye'ye ait yüzer elektrik santralinin Gazze'ye en yakın noktaya demirlenmesini prensipte kabul ettiğini açıkladı.

Güvercinada Kalesi restorasyonunun tamamlanması için onay bekliyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği öğrenildi. Dış surlar tamamlanmasına rağmen ikinci aşama olan iç kale restorasyonuna geçilemiyor...

Güvercinada Kalesi onay bekliyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği öğrenildi. Dış surlar tamamlanmasına rağmen ikinci aşama olan iç kale restorasyonuna geçilemiyor

Toptan enerji satış tarifesine onay çıktı!

Toptan enerji satış tarifesine onay çıktı. TETAŞ tarafından, dağıtım şirketlerine ve görevli tedarik şirketlerine uygulanacak aktif elektrik enerjisi bedeli 18,03 kuruş/kilovatsaat olarak belirlendi.

avan paroje onayı Haberi

avan paroje onayı

Avan proje nedir?

Belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre mimar taslak durumunda geliştirdiği fikirlerini, yapı sistemi ve biçim–mekan yorumu bakımından projeyi açıklığa kavuşturan planlara, avan proje deniyor.


Bu planlara, kesitlere, görünüşlere, insan, mobilya, yeşillik çizimleriyle renk, hareket, ışık–gölge katıldığı takdirde tasarı gerçeğe daha da yakın oluyor. 


Avan proje ölçekleri

Avan proje ölçekleri 1/1000, 1/500, 1/200, 1/100 ve çok küçük konularda 1/50 olarak belirleniyor. Avan projede, vaziyet planı, kat planları, çatı planı, kesitler ve görünüşlere de yer veriliyor. 


Avan proje nasıl çizilir?

- İhtiyaç programının tam olarak gerçekleştirildiği benzer katların biri ile diğer katların tümü çizilir. Tekrar eden katlar için açıklama yazılır. 

- Planlar, pafta veya paftalar üzerinde aynı bakış yönünde yer alır, her paftada hakim rüzgar, manzara ve kuzey yönü...