05 / 05 / 2024

avcılar çöp evi yıkım

avcılar çöp evi yıkım

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Avcılar Merkez'de kentsel dönüşüm krizi: Dönüşüme karşı çıkan mülk sahiplerine pankartlı tepki!

Avcılar'da 4 katlı binada, 3 daire sahibinin kentsel dönüşüme engel olmasına tepki gösteren binadaki diğer sakinler, "Bu binanın yıkılıp yenilenmesine engel olan içinde oturan ve 35 yıllık sağlam olduğunu iddia eden 3 daire sahibidir" yazan bir pankartı binaya astı. İşte ayrıntılar...

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Avcılar İlçesi,Firüzköy(Tahtakale) Mah,Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Rev. Uygulama İmar Planına Yapılan İtirazlar Kapsamında Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avcılar Firuzköy 1/1000 ve 1/100.000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi Firuzköy Mah. Eski 4434, 4435 sayılı Parseller, Eski 5955, 6339 sayılı Parsellerin Bir Kısmı İle Kadastral Yola İlişkin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değiş., 1/5000 Ölçekli NİP Değiş. ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avcılar Firuzköy 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi Firuzköy Mahallesi Eski 4434, 4435 sayılı Parseller, Eski 5955, 6339 sayılı Parsellerin Bir Kısmı İle Kadastral Yola İlişkin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP askıya çıktı.

Avcılar’da yıkımına başlanan binalara kapılı bariyer engeli!

Avcılar Merkez Mahallesi’nde yıkım kararı alınan bir binada bulunan kapılar tek tek sökülüp, araç ve yaya trafiğine tehlike yaratmaması için daha önce de olduğu gibi yine kapılı bariyerler oluşturuldu.

Avcılar'da üç yapıdan biri yenilenmeli!

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, ilçedeki her üç yapıdan birinin yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini ifade etti...

Avcılar'daki tehlikeli bina için risk raporu istendi!

Avcılar'da bulunan 3 katlı bir binanın "tehlike arz ettiği'' nedeniyle, bina sahibine risk analizi yaptırıp kentsel dönüşüme başvurması istendi.

Avcılar Firuzköy kadastral yola ilişkin imar planı askıya çıktı!

İstanbul Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki bazı parsellerin bir kısmı ile kadastral yola ilişkin hazırlanan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı ile 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP askı ilanı askıya çıktı...

Yaşlılar Dinlenme Evi temel atma töreni gerçekleşti!

Eyüp Sultan Mahallesi’ndeki Yaşlılar Dinlenme Evi’nin temel atma töreni Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katılımıyla gerçekleşti.

Sancaktepe Yaşlılar Dinlenme Evi'nin temeli atıldı!

Sancaktepe Belediyesi'nin Eyüp Sultan Mahallesi’nde hayata geçirdiği Yaşlılar Dinlenme Evi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de katıldı.

Avcılar Yeşilkent'e kapalı semt pazarı inşa ediliyor!

Pazarların sadece üzerlerini kapatmayıp, yapılan alanları kullanışlı ve modern hale dönüştüren Avcılar Belediyesi, bu projeleri ile takdir toplarken, Yeşilkent Mahallesi’ne yapılacak olan ‘Kapalı Semt Pazarı’ için çalışmalara başladı.

Avcılar'da Suriyeliler için okul açıldı!

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Avcılar’da bir okul daha hizmete girdi. Prefabrik okulda ilk etapta 125 öğrencinin öğrenime başladığını vurgulayan Mehmet mazi, yeni kayıtlarla bu sayının artacağını bildirdi.

avcılar çöp evi yıkım Haberi

avcılar çöp evi yıkım

Avcılar Merkez Mahallesi Şamlı Sokak'taki 5 katlı bina bakımsızlık nedeniyle çürüdü. Milliyet'te yer alan habere göre; binanın giriş katını ofis olarak kullanan vatandaşlar 3 yıl önce üst katlardan gelen kokular nedeniyle belediyeye başvurmuştu. O  yıllarda yapılan incelemede binanın madde bağımlıların barınağı hale geldiği tespit edilmişti. Apartman sahiplerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar herhangi bir sonuç elde edemedi. Çöple dolu olan evlerden 14 kamyon dolusu çöp çıkarıldı. Dezenfekte edilen dairelerin etrafı tuğla ile kapatılmıştı. 

Sorunlar çoğaldı

Geçtiğimiz Kasım ayında ihbarlar sonucu binada inceleme yapan  İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, bodrum ve zemin katlarda beton dökülmeleri ve yarıklar saptarken kolon ve demir arasındaki bağlantıların zayıfladığı belirlendi. Riskli olduğu tespit edilen binaya mühür vuruldu. Metruk durumdaki binanın yıkılması için İmar Kanunu’ndaki 39’uncu maddesine dayanılarak, genel...