08 / 05 / 2024

Avcılara Merkez Park

Avcılara Merkez Park

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, ''Avcılar'da Küçükçekmece Gölü'nün kenarındaki 1156 hektarlık alanı İstanbul Merkez Park yapmak istiyoruz. Bu bizim vizyon projemiz. İstanbul’da bunun gibi ikinci bir alan daha yok.''dedi.

Avcılar Merkez'de kentsel dönüşüm krizi: Dönüşüme karşı çıkan mülk sahiplerine pankartlı tepki!

Avcılar'da 4 katlı binada, 3 daire sahibinin kentsel dönüşüme engel olmasına tepki gösteren binadaki diğer sakinler, "Bu binanın yıkılıp yenilenmesine engel olan içinde oturan ve 35 yıllık sağlam olduğunu iddia eden 3 daire sahibidir" yazan bir pankartı binaya astı. İşte ayrıntılar...

Avcılar’da yıkımına başlanan binalara kapılı bariyer engeli!

Avcılar Merkez Mahallesi’nde yıkım kararı alınan bir binada bulunan kapılar tek tek sökülüp, araç ve yaya trafiğine tehlike yaratmaması için daha önce de olduğu gibi yine kapılı bariyerler oluşturuldu.

Avcılar Merkez imar planı askıya çıktı!

Avcılar Merkez Mahallesi, 4711 parsel ve Bitişiğindeki Tescil Dışı Alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurdu!

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurduğunu söyleyen Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, yeni kurulan şirketin Taşkent Merkez Park Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olduğunu belirtti.

Menderes Türel: Lara Temalı Park alanına talibiz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Lara’da hukuki süreci devam eden 3 bin dönümlük bir temalı park alanı bulunuyor. Mimarlar Odamızın belediye alsın önerisi var. Hukuki süreci sonuçlanırsa biz de almaya hazırız” diye konuştu.

Avcılar Sahil Parkı cazibe merkezine dönüştü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar Sahil Parkı'na parkta, oturma alanları, deniz kıyısında yürüyüş parkuru, koşu, bisiklet için özel yollar, go kart pisti, seyir terasları, spor sahaları inşa etti. İBB, alanı cazibe merkezine dönüştürdü.

Mustafa Bozbey: Balat’a merkez park projesi uygulayacağız!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentin gelişen mahallesi Balat’ta yapılan çalışmalarla ilgili Balat Mahalle Komitesi Üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu. Bozbey, Balat’a yapacakları merkez park ile bölgenin sosyalleşeceğini belirtti.

Avcılar Aktarma Merkezi imar planı askıda!

Avcılar Merkez Mahallesi, Aktarma Alanı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Handan Toprak: Avcılara Merkez Park inşa edeceğiz!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, ''Avcılar'da Küçükçekmece Gölü'nün kenarındaki 1156 hektarlık alanı İstanbul Merkez Park yapmak istiyoruz. Bu bizim vizyon projemiz. İstanbul’da bunun gibi ikinci bir alan daha yok.''dedi.

Serttaş Proje İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serttaş Proje İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Olcayto Serttaş ve Mehmet Okay Serttaş ortaklığıyla 1 milyon TL sermaye ile 20 Haziran'da Avcılar, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Moc Gayrimenkul İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Moc Gayrimenkul İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Murat Onurcan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 10 Mayıs'ta Avcılar, Merkez Mahallesi, Marmara Caddesi'nde kuruldu.

Erentepe İnşaat Nakliyat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Erentepe İnşaat Nakliyat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Filiz Keskin Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 5 Mayıs'ta Avcılar, Merkez Mahallesi, Marmara Caddesi'nde açıldı.

Erkur Proje Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkur Proje Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erdal Kurt tarafından 50 bin TL sermaye ile 25 Nisan'da Avcılar, Merkez Mahallesi, Fırın Sokak 'ta kuruldu.

Avcılara Merkez Park Haberi

Avcılara Merkez Park

Park, doğal ve tarihi bin 156 hektarlık SİT alanı üzerine koruma amaçlı imar planıyla yapılacak. İstanbul’daki tek kadın belediye başkanı olan CHP’li Handan Toprak Benli, Aydınlık’a konuştu ve 2014 Yerel Seçimlerinden bu yana yönettiği Avcılar’daki büyük değişimi de aktardı.


Her gün saat 16.00’dan sonra vatandaşla yüz yüze görüşüyorsunuz. Vatandaştan en çok hangi konuda şikayet ve talepler geliyor?


İlk göreve geldiğimizde temizlik bir şikayet konusuydu. Şimdi bir teşekkür konusu oldu. Şimdi artık, elektronik atıkları nereye bırakacağını soruyor. Biz de atık kutusu getirdik. Bir Avrupalı gibi Avcılar halfa da artık bu tür ” taleplerle geliyor. Yani istek ve şikayetlerin niteliği değişiyor. Ben de bu görüşmelerden çok faydalanıyorum.


AVRUPALI İLÇE


Avrupa vurgusu yaptınız. ‘Avrupalı üçe’ hedefiniz için yapacaklarınız var mı?


Avcılar halfa yaşam biçimiyle zaten bunu istediğini...