29 / 04 / 2024

AvivaSA bes

AvivaSA bes

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektörünün lideri AvivaSA, BES katılımcılarının yatırım yaptıkları varlıklar arasına, yüksek kira geliri ve değer artışı potansiyeli taşıyan gayrimenkulleri ekleyen ilk şirket oldu.

BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak!

Bugünkü 32496 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan bölümü, konut alımı, eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

Tasarruf finansman şirketleri 2024'te yüzde 75 büyümeyi hedefliyor!

Krediye erişim sıkıntıları ve yüksek faizli krediler, tasarruf finansman alanında ilgiyi yükseltti. Bu süreçte, sektörün 2023 yılını yüzde 107 büyüme ile kapattığını kaydeden Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Genel Müdürü Merve Onarlı, devletin tasarruf finansmanına BES tarzı bir teşvik bekliyor.

BES’E girerken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte bilmeniz gerekenler

Bireysel Emeklilik Sistemi son dönemde sıkça tercih edilen yatırım araçlarından biri haline geldi. Katılımcı sayısı 8 milyonu geçerken, yatırımcılar BES’e girerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. BES uzmanı ve analist Zeynep Candan Aktaş bilinmesi gerekenleri anlattı.

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

BES'e girmeden önce bunları öğrenin! Bilmeniz gereken 4 hayati kural

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi her geçen gün artıyor. 8 milyondan fazla katılımcının olduğu BES’te bazı noktaların hala yanlış anlaşıldığını belirten Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu X sosyal medya hesabından bilinmesi gerekenleri paylaştı.

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

​​​​​​​Milyonlarca emekli maaşlarının azlığından, aldıkları aylıklarda geçinememekten şikayetçi. Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, X sosyal medya yaptığı paylaşımda, emeklilikte rahat etmek isteyenlere BES'i tavsiye etti. BES'te kazanmanın tüyolarını verdi.

BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik detay!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber bireysel emeklilik sistemi kesintisinde de ücretler güncellendi. Peki BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik açıklama...

BES’te 1 Ocak'tan itibaren yeni dönem başladı...

1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olan uygulama kapsamında Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları sözleşmelerini bankalara teminat olarak gösterecek, bankalardan uygun faiz ve şartlar ile kredi kullanabilecekleri kaydedildi. Başvuru şartları ve haberin detayları...

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

BES'in 20. yılında fon büyüklüğü açıklandı! BES'te rekor seviye 700 milyar lirayı geçti...

Türkiye Sigorta Birliğinden yapılan açıklama kapsamında, BES'te sektör olarak gerçekleştirilen toplam fon büyüklüğü hedefi 2024 yılının ilk yarısı için 1 trilyon lira, 2024 yılının sonunda da 1,3 trilyon lira olması hedefleniyor.

Türkiye’de yoksulluk sınırı 50 bin TL’yi geçti!

BES/AR araştırmasına göre, açlık sınırı 17 bin 215 liraya, yoksulluk sınırı 50 bin 750 liraya yükseldi. Sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti günlük 573 TL’yi buldu.

E-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin: Almayı unuttuğunuz paranız olabilir!

Günümüzde birçok sigortalı çalışanın yeni başladığı iş yerlerinde otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınıyor. Bu sistemle birlikte çalışanların maaşlarından belli bir miktar kesinti gerçekleşiyor ve bu birikimleri birçok kişi farkında olmadan bankada biriktiriyor.

AvivaSA bes Haberi

AvivaSA bes

AvivaSA BES Fonları’nın yatırım yapmakta olduğu, Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım fonu olan AK Portföy Gayrimenkul Yatırım Fonu, düzenli ve sürdürülebilir kira getirisinin yanı sıra; değer artış beklentisi sunan A sınıfı ofisler başta olmak üzere, ticari gayrimenkullere yatırım fırsatı sunuyor. Fon, kişisel anlamda erişimin kolay olmadığı gayrimenkul piyasasının en cazip segmentine odaklanıyor. AK Portföy Gayrimenkul Yatırım Fonu ilk yatırımlarını, İstanbul merkezi iş alanının kalbinde yer alan Astoria Ofis Blokları ve Pladium Tower’a yaptı.


İlklerin firmasından, gayrimenkul çeşitlendirmesi…


AvivaSA BES katılımcılarının, Türkiye’nin en geniş yatırım evrenine sahip olduğunu belirten AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, “Katılımcılarımız artık emeklilik yatırımlarına gayrimenkul gibi önemli bir varlık sınıfını da ekleme şansına sahip olacaklar. Sektörümüzde ilklerin şirketi olarak, bu konuda ilk olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.


Kuruca ayrıca, gayrimenkule yatırım yapmanın...