16 / 05 / 2024

avm ciro endeksinde istanbul kaçıncı

avm ciro endeksinde istanbul kaçıncı

Geçen yıl dünyada 11.4 milyon metrekare AVM alanı daha inşa edildi. İlk 10 içindeki kentlerden 5'i Çinde. İstanbul ise 440.3 bin metrekare ile yedinci sırayı aldı.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 114,6 artış! 

AVM metrekare verimlilik endeksinde, Şubat 2024'te, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla ve enflasyondan arındırılmamış olarak incelendiğinde yüzde 114,6 oranında artış kaydedildi. 

İnşaat ciro endeksinde yüzde 99.4 artış! Ocak 2024 rakamları şimdi açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan Ocak 2024'e ilişkin ciro endekslerine göre, inşaat ciro endeksi yüzde 99,4 arttı. İşte o son dakika rakamlar...

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 77,4 artış! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 8.771 TL oldu!

Ekim 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 77,4 arttı. Kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro da ülke genelinde 8 bin 771 TL oldı. İşte açıklanan Ekim verileri...

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

İnşaat sektörü ciro endeksi Nisan'da da yüzde 108,9 arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksinde, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 108,9 arttı.

AVM Perakende Ciro Endeksi Temmuz ayında yüzde 80,5 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, AVM Perakende Ciro Endeksi, Temmuz ayında, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 80,5 arttı!

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

AVM perakende ciro endeksi yüzde 101,3 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre; yüzde 101,3 artarak, 457 puana çıktı.

AVM perakende ciro endeksi Nisan 2021'de yüzde 19,7 azaldı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research işbirliğinde ortaklıkla hazırlanan AVM Perakende Ciro Endeksi'nin Nisan 2021 verileri yayınlandı. Buna göre 2021 Nisan'a ilişkin AVM verileri ne oldu? İşte ayrıntılar...

AVM Ciro Endeksi Ocak ayında yüzde 13,7 azaldı!

AVM perakende ciro endeksi, 2021 Ocak ayında bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 13,7 azalarak 214 puana geriledi. 

AVM perakende ciro endeksi Ekim ayında yüzde 19,1 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, 2020 Ekim'de bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 19,1 artarak 349 puana ulaştı.

BMD Başkanı Öncel: Ciro artışında AVM'lerde de toparlanma başladı!

AVM mağazalarında yüzde 81'in üzerinde ciro elde eden BMD üyelerinin oranı yüzde 7'den yüzde 38'e ulaştı.

AVM'lerin ciro ve müşteri kaybı devam ediyor!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Koçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Alp Önder Özpamukçu yaptığı açıklamada, "AVM'lerin ciro ve müşteri kaybı devam ediyor" dedi.

avm ciro endeksinde istanbul kaçıncı Haberi

avm ciro endeksinde istanbul kaçıncı

Türkiye'de dün açıklanan AVM Ciro Endeksi, alışveriş merkezlerini cirolarında hızlı bir artışa işaret ediyor. Cirolarda geçen yıla göre yüzde 20 civarında büyüme gözleniyor. Türkiye AVM sayısı ve büyüklüğünde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olarak da öne çıkıyor. Dünyada geçtiğimiz yıl mevcut AVM alanlarına 11.4 milyon metre karelik bir büyüklük daha eklendi.İstanbul, 440 bin 253 metre kare yeni AVM alanı inşasıyla dünyada ilk 10 şehirden biri oldu. İlk 10 içinde beş Çin şehri bulunurken, Moskova ve İstanbul sırasıyla beşinci ve yedinci olarak olarak yer aldı. Dünya genelinde inşası süren AVM alanı ise 39 milyon metre karenin üzerinde. Devam etmekte olan projelerinin yüzde 60'ı Çin'deyken; Rusya, Türkiye Hindistan yeni projelerin yoğun olduğu diğer ülkeler. Türkiye'de halen 74 AVM yapım...