25 / 07 / 2024

avm cirosu yükseldi mi

avm cirosu yükseldi mi

AVM Ciro Endeksi, nisan ayında yüzde 19,6 yükseldi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) açıklamasına göre, AYD ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin nisan ayı sonuçları açıklandı.

Kiralanabilir AVM alanı 150,82 metrekareye yükseldi!

AYD ve Akademetre Araştırma verilerine göre, 2018 ikinci çeyrekte Türkiye’deki alışveriş merkezi arzı, yeni açılan 4 AVM ile 11,89 milyon metrekareye ulaştı. Kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ise 150,82 metrekareye yükseldi.

Seçim sonrası inşaat şirketlerinin hisseleri yükseldi!

Seçim sonrası AKP’nin öncelik verdiği inşaat ve savunma sanayii hisseleri borsada uçtu. Vestel, Emlak GYO, Torunlar, Akdeniz Güvenlik sert yükseldi.

Erzurum'da teşvikli yatırım sayısı 289’a yükseldi!

Erzurum’da 2001-2015 ekseninde ekonomik hayata kazandırılan teşvikli yatırım sayısı 289’a yükseldi. 15 yılda 85 bölgesel, 204 genel yatırım teşvik belgesi alma hakkı kazandı.

Konut kredisi 129,5 milyar TL'ye yükseldi!

Bankacılık sektörü toplam tüketici kredileri yıl sonuna göre yüzde 7,82 oranında arttı. Tüketici kredilerinden konut kredisi 129,4 milyar liradan 129,5 milyar liraya yükseldi.

Muğla'daki antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Bodrum'da inşaat alanında bulunan antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan mezar sayısı 55'e yükseldi.

Konut kredisi faiz maliyeti yüzde 14'e yükseldi!

Siyasi belirsizlik ve FED etkisiyle yükselen faizler, ev hayali kuranların alım gücünü de vurdu. 100 bin liralık konut kredisinin taksiti, 9 ayda 1330 TL'den 1540 TL'ye yükseldi.

Ahmet Arslan'ın ihale borcu 3.2 milyon TL'ye yükseldi!

Ahmet Arslan, TMSF’den aldığı Salih Adası’ndaki malikanenin 300 bin liralık son taksitini ödemek yerine ihaleye katılmayı tercih edince borcu birden bire 3.2 milyon liraya yükseldi

Eflasyon oranları yükseldi!

TCMB, Eylül ayında tüketici fiyatları yüzde 0,89 oranında yükseldi ve yıllık enflasyon 0,81 puan artarak yüzde 7,95 olduğu kaydedildi.

İstanbul Bahçelievler’de konut fiyatları yükseldi!

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından eylül sonu emlak verilerine göre İstanbul Bahçelievler’deki satılık konutlarda metrekare fiyatı 1 yılda yüzde 189 yükseldi.

Bahçelievler'de konutların metrekare fiyatı 1 yılda yüzde 189 yükseldi!

Sahibinden.com'un eylül 2015 emlak verilerine göre, Bahçelievler, satılık konutlarda yıllık yüzde 189 artışla metrekare fiyatının en çok yükseldiği ilçe oldu.

Türkiye Konut Fiyatı Endeksi Temmuz'da yüzde 18.76 yükseldi!

Türkiye Konut Fiyatı Endeksi, temmuzda gecen yılın aynı ayına göre yüzde 18,76 yükseldi. Sektör temsilcileri artısın nedeni olarak kurdaki yükselişi ve tüketicinin konut alma isteğini gösteriyor.

İngiltere’de konut kredileri Ağustos'ta 3,4 milyar sterline yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) açıkladığı verilere göre konut kredileri ağustos ayında 3,4 milyar sterline yükseldi. Temmuz ayında konut kredileri 2,8 milyar sterlin artış göstermişti.

avm cirosu yükseldi mi Haberi

avm cirosu yükseldi mi

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,6 artarak 165 puana ulaştı. AVM'lerdeki kiralanabilir alan metrekare başına düşen cirolar nisanda bir yıllık dönemde 27 puan yükseldi ve verimlilik metrekare başına 630 TL olarak hesaplandı.Verimlilik, İstanbul'da 740 TL, Anadolu'da ise 556 TL oldu. 


Geçen vılın nisan ayı ile karşılaştırıldığında 2015 Nisan döneminde kategoriler bazında en yüksek artış yüzde 39 artışla AVM'lerdeki diğer alanların cirolarında gerçeldeşti. Geçen yıla göre, endeks genel kategoride yüzde 20, giyim kategorisinde yüzde 16, yiyecek kategorisinde yüzde 15, ayakkabı-çanta kategorisinde yüzde 10, teknoloji kategorisinde yüzde 9 artış kaydederken, hipermarket kategorisinde ise değişim yaşanmadı. Ziyaret sayısı endeksi ise bir yıllık periyotta yüzde 4,21 artış gösterdi. AYD Başkanı Hulusi Belgii konuya...