05 / 05 / 2024

avm düzenleme 2021

avm düzenleme 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlere ilişkin kuralları belirleyen yasa teklifi çalışmalarına hız verilmesini istedi. Peki bu teklifte neler var? AVM'lerin açılma şartları değişecek mi? İşte ayrıntılar...

AVM'lerdeki dükkan kiralarına düzenleme yapılmalı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden yapılan açıklamada, alışveriş merkezlerindeki (AVM) dükkan kiraları konusunda hükümetin yeni bir düzenlemesi yapması gerektiği belirtildi.

AVM'lerle ilgili flaş düzenleme tartışma yarattı!

Alışveriş merkezleri hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM'lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, itiraz geldi. Sektörde ağırlıklı görüş mevcut düzenin sürmesi yönünde...

AVM'lerde yeni düzenleme geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ocak ayında yürürlüğe giren Perakende Ticaret Yasası’nın uygulama yönetmeliğini hazırladı. Düzenleme, alışveriş merkezlerinin nitelikleri ise yeniden belirleniyor.

Mersin'de çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Mersin Mut'ta Cumhuriyet Meydanı ve tarihi Laal Paşa Camisi çevresinde düzenleme çalışmaları başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi tarafından hazırlanan projenin Mersin Valiliği tarafından kabul edilmesinin ardından çalışmalar başladı.

Kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi ihalesi 2. oturumu 10 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

İznik Sahili Düzenleme projesi onaylandı!

İznik Sahili Düzenleme Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından proje ihalesi tamamlanan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan projenin önümüzdeki aylarda yapım ihalesinin de gerçekleştirileceği bildirildi.

Akşehir’de cadde düzenleme çalışmaları sürüyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başlattığı yatırımlar kapsamında Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor.

Denizli'de kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde başlattığı kavşak düzenleme ve yenileme çalışmaları Albayrak Meydanı ile Vatan Caddesi ve Şehit Er Salih Bitiktaş Caddesi kesişimindeki kavşakta sürüyor.

Manisa Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Yaklaşık 500 yıl önce 16. yüzyılda Gedik Ahmet Paşa Manisa’nın Alaşehir ilçesine yaptırılan Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Balıkesir Ören sahiline yeni düzenleme projesi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye tarafından Ören sahiline yeni düzenleme yapılması için proje hazırlanıyor. Ören Plajı için yapılması planlanan seyir terası, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunuldu.

Aliağa Çoraklar Mahallesi'ne düzenleme!

Aliağa Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı toplam çözüm ekipleri, ilçe genelinde yürütülen çevre düzenleme, yenileme ve güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor.

Mardin'de yol düzenleme çalışmaları hızlandı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yol düzenleme çalışmalarına hızla devam ediyor. Kızıltepe ilçesinde 25 bin metre karelik alan parke taşı ile döşenirken 26 bin metre karelik cilanın çalışmasına da başlandı.

avm düzenleme 2021 Haberi

avm düzenleme 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlere ilişkin kuralları belirleyen yasa teklifi çalışmalarına hız verilmesini istedi.

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; devlet tarafından küçük esnafın korunması amacıyla harekete geçildi. Buna göre zincir market ve AVM'lere ilişkin önemli adımlat atılacak. 

Bakanlık temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ilgili milletvekilleri gelecek günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirecek. Konu bütüh ayrıntılarıyla değerlendirilecek. Düzenlemenin daha sonra Meclis gündemine getirilmesi ve AK Parti grubunda incelenip yasalaştırılması öngörülüyor.

Hazırlanan ve toplantıda değerlendirilecek taslaktaki düzenlemelerin bazıları şu şekilde:

PAZAR GÜNÜ KAPALI OLACAK MI?

Küçük esnafın ve çalışanların korunması kapsamında zincir marketler pazar günleri saat 11'den erken açılamayacak. 

Pazar günleri zincir marketlerinhiç açılmaması da gümdem detaylarından. 

Haftanın bir günü AVM'lerin kapalı olmasının ise Kovid-19 salgını sürecinde yaşanan...