24 / 07 / 2024

AVM gelir durumu

AVM gelir durumu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yeni alışveriş merkezlerine izin verilirken trafik yoğunluğundan bölgenin gelir seviyesine kadar pek çok kriteri göz önünde bulunduracaklarını açıkladı..

Ev almak isteyenler altın ve dövizlerini bozuyor!

Normalde konut kredisinde evin değerinin yüzde 80’ine kadar kredi sağlanıyor. Fakat tüketicinin gelir durumu ve banka kriterlerine de dikkat ediliyor. Gelirler, artan konut fiyatları karşısında düşük kalınca verilebilecek en yüksek kredi tutarı da düşük kaldı...

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

AVM’ler ve emsal kira bedeli!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre; gayrimenkuller emsalinden daha düşük bir bedelle veya bedelsiz olarak kiraya verilmemesi karine olarak kabul ediliyor. Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Bumin Doğrusöz bugünkü köşe yazısında AVM'lerdeki emsal kira bedellerini kaleme aldı.

Beşiktaş, AVM'den yıllık 15-16 milyon lira gelir elde edecek!

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ürkmezgil yaptığı açıklamada, Beşiktaş Fulya Alışveriş Merkezi'nin, kulüp için önemli bir gelir kaynağı olacağını söyledi. 

Ünye Uniport AVM'deki iş yerlerinin kira sözleşmesi feshedildi!

Ünye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda Uniport AVM'deki iş yerlerinin durumu da konuşuldu.

10 soruda AVM sektörünün durumu!

AVM sektörünün şu anki durumunu ve yönünü Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun anlattı. İşte 10 soruda AVM sektörünün durumu...

Kira gelir vergisinde beyanname süresi uzatıldı!

Bu sene 27 Mart'a kadar verebilen kira gelir vergisinde beyanname süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. Beyannameler AVM'lerde kurulan stantlardan da verilebilecek..

Yabancı AVM işletmecileri de dolar kurunu sabitlemeli!

Bisse’nin sahibi Mustafa Kefeli "AVM işletmecilerinin yüzde 30’unu yabancılardan oluşuyor. Bazı AVM'ler doları 1.70 ile 2.80 TL arasında sabitledi. Yerli yatırımcılar bizi anladı. Ancak yabancılar durumu okuyamadılar" dedi.

AVM'lerden aylık kur açılımı!

Perakendecilerin en önemli sorunlarının başında yıllardır alışveriş merkezlerine (AVM) ödedikleri kiralar gelir.

TOKİ sözleşmesi şartları!

Gelir durumu düşük olan kimseler TOKİ tarafından inşa edilen taşınmazlardan ev satın alabiliyor. Bunun için öncelikle aranan koşullara sahip olunması gerekiyor. Peki, TOKİ sözleşmesi şartları nelerdir?

TOKİ başvuru şartları 2016!

TOKİ'den gelir durumu düşük olan kimseler konut sahibi olabiliyor. Peki, başvuru için 2016 yılında aylık hane halkı gelirinin, en fazla net kaç TL olması gerekiyor? TOKİ başvuru şartları 2016 nelerdir?

İskenderun'da yapılan 5 yıldızlı otelin son durumu ne?

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil kordonunda yapımı devam eden Hilton Otel ve AVM'nin inşaatının son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Kentsel dönüşüm projeleri AVM artış hızını tetikleyecek!

Yatırımcılar, harcama potansiyeli yüksek orta ve üst gelir grubunun yoğunlaştığı bölgelere AVM açacak. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de başlatılan kentsel dönüşüm projeleri AVM yatırımlarını da hızlandırdı

AVM gelir durumu Haberi

AVM gelir durumu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, perakende sektörünü önemli ölçüde etkileyecek yeni yönetmeliklerin yolda olduğunu söyledi. Sektörün geleceğini belirlerken önemli unsurları göz önüne alarak karar verecek olan bakanlık, alışveriş merkezleri (AVM) için de 'gelir durumu' kriteri getirdi. Yeni bir AVM'ye izin verilirken, artık vatandaşın gelir durumu esas alınacak. Bakan Canikli, perakende sektörü için hazırlanacak yeni yönetmeliklerde o bölgenin trafik yoğunluğu, bölgedeki işlem hacmi, AVM sayısı gibi birçok kriterin etkili olacağını söyledi. Bölgenin gelir seviyesinin ve harcama durumunun da AVM için önemli bir etken olacağına işaret eden Canikli, bu durumu Nişantaşı ve Esenler örneğini vererek şöyle açıkladı: "Nişantaşı'ndaki nüfusun harcama potansiyeli ile Esenler'dekinin farklı. Diyebilirsiniz ki, 'Onların marjinal tüketim eğilimi son derece düşüktür'. Yani doymuş bir yapıdır. Zenginleştikçe insanların harcama...