04 / 05 / 2024

avm kiraları düzenleme

avm kiraları düzenleme

Hükümet, yaklaşık olarak 2.5 milyon esnafı yakından ilgilendiren yeni bir karara adım atıyor. Hükümet, ticari hayatta yeni bir sayfa açacak önemli bir hamleye daha hazırlanıyor. 

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Lüks plaza ve AVM'lerde kiralar düşüyor mu?

Pandemi sonrası azalan ofis ve mağaza talebiyle lüks plaza ve AVM'lerde boşluk oranları artıyor, kiralar düşüyor. Son 10 yılın en boş ofis binaları ve en düşük kiraları dikkat çekiyor. En lüks ofislerin kirası bile 5 yıl öncesinin yarısı düzeyinde....

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.

İş yeri kiralarına yeni düzenleme!

1 Temmuz itibarıyla iş yeri kiralamalarında yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Bu tarihten itibaren iş yeri kiralarında da artış TÜFE üzerinden gerçekleştirilecek. İflas edenlerin sözleşmesi feshedilebilecek, depozito vadeli hesaba yatırılacak. İşte yeni düzenlemeler...

İş yeri kiralarına düzenleme! 

2012’de yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu’nda yer alan 5 önemli madde 8 yıl ertelemeli olarak konuttan sonra şimdi de iş yerleri için geçerli olacak. Peki düzenleme neleri içeriyor? İşte iş yeri kiraları düzenlemesiyle ilgili detaylar...

AVM kiraları normale döndü, perakende sektörü nefes aldı!

2019'da toplam cirosunu artıran perakende sektörü, AVM kiralarının liraya dönmesiyle moral buldu. 2020 gündemlerinde yeni yasal düzenlemeler ve verimli büyüme var...

AVM'lerde kiralar düşüyor mu?

Kiralardaki düşüşe rağmen ekonomik durgunluk, ofis yatırımlarını da etkiledi. İstanbul’da yatırımı biten ofislerin yüzde 24.98’i henüz kiracı bulamadı. Alışveriş merkezlerinde ise kiralar düştü...

Almanya’da emlak vergisinde yeni düzenleme yolda!

Almanya’da Maliye Bakanlığı, arsa, konut, arazi gibi emlak vergisinde yeni düzenleme yapacak. Düzenlemenin büyük kentlerde kiraları artırması bekleniyor.

Cadde mağazaları ve AVM kiraları düşecek!

Cushman & Wakefield Türkiye Ofis ve Perakende Pazarına Bakış 2018 Üçüncü Çeyrek raporunu yayınladı. Açıklanan rapora göre kiralar kısa ve uzun vadede düşüş gösterecek. 

AVM kiralarında kur kavgası bitmedi!

AVM kiralarında kur tartışması devam ediyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, döviz üzerinden kiralamayı yasaklayan son düzenleme sonrası birçok AVM’nin harekete geçtiğini açıkladı.

Dövize bağımlı AVM kiraları bir ayda 240 milyon lira arttı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, dövize bağımlı AVM kiralarının bir ayda 240 milyon lira arttığını söyledi.

AVM kiralarının yüksekliği yurt dışına yöneltti!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, döviz kurlarındaki artışın AVM kiralarını artırdığını, sektörün bu yıl yurt içinden çok yurt dışı mağazalaşmaya ağırlık verdiğini söyledi..

AVM kiralarının TL ile ödenmesi talebi yeniden gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısı, AVM kiralarında dövizden TL'ye geçilmesi talebini tekrar gündeme getirdi. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat, "Dolardan vazgeçmek zorundalar" dedi.

avm kiraları düzenleme Haberi

avm kiraları düzenleme

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre;  AVM kiralarında esnafa pozitif ayırımcılıktan çağa uygun esnaf tanımının değiştirileceği bir ayrımcılık tanıyacak. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, alışveriş merkezlerinde esnafa yer ayrılmasına ilişkin düzenleme yaptıklarını da sözlerine ekleyerek perakende işletmelerin açılış, faaliyete geçişinde gözetilecek kriterlerin belirlenmesi için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Bakan Tüfenkci, esnaf, çiftçi, üretici örgütlerinin finansmana ulaşımını kolaylaştırdıklarını belirterek, "Böylece daha fazla üretim ve yatırım yapabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Esnaf ve sanatkâr tanımının günün gereklerine uygun şekilde revize edilmesi için çalışma grubu oluşturduk"  diye açıklama yaptı.

AVM kiralarında esnafa pozitif ayrımcılık.  Çağa uygun esnaf tanımı yapılacak.  Ticareti etkileyen ulaşım sorunu çözülecek.  Yeni işyeri açmada 29 yaş sınırı esnetilecek.  E-ticaretle dünyaya açılmaları sağlanacak.  İşyeri ruhsatlarında meslek kuruluşları söz sahibi olacak.  Bakkal, manav emlakçılık yapamayacak, piyasa disipline edilecek.  Esnafın faizcilerin eline...