01 / 05 / 2024

avm kiraları koronavirüs

avm kiraları koronavirüs

2020’nin Ocak ayından verilere göre AVM’lerde kiralanabilir metrekare alan başına düşen cirolar, Türkiye genelinde bin 297 TL iken, İstanbul’da bu oran bin 617 TL’ye kadar çıkabiliyor. AVM’lerin toplam metrekare alanı ise 13 milyonu geçti. 

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Koronavirüs salgını: İngiltere ve Galler'de 230 bin kiracı evsiz kalabilir!

Britanya'da koronavirüs salgını nedeniyle kiralarını ödeyemeyenlerin evden çıkarılmasını önleyen geçici düzenlemenin süresi 23 Ağustos'ta sona eriyor. Düzenlemenin devam etmemesi halinde 230 bin kiracının evlerinden çıkarılabilir.

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle işten çıkarılan, maaşlarını alamayan ve ücretsiz izne çıkarılan birçok çalışan bulunuyor. Ev kiraları da bu durumda ödenemiyor. Peki ev kira artışlarına ve kira ödemelerine itiraz edilebilir mi? Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi? İşte detaylar...

Koronavirüs ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok sektör ve kurum evden çalışma uygulamasına geçti. Evden çalışma uygulamasından verim alan, maliyeti azalan şirketlerin ofislerini küçülteceği veya tamamen uzaktan çalışmaya geçeceği öngörülüyor. Peki bu durum ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Tüketicilerin yarısı Koronavirüs sonrası cadde mağazalarını tercih edecek!

GfK araştırmasına göre, her 2 kişiden biri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sona erdiğinde AVM içindeki mağazalar yerine cadde üzerindeki mağazalardan alışveriş yapacak.

Koronavirüs salgınında kiracıların ve kiralayanların durumu!

Koronavirüs salgını döneminde işten çıkarılan, geliri düşen kiracılar kiralarını ödemekte zorlanmakta ve çoğu zaman kiraya veren ile bu konuda bir anlaşma sağlayamamakta. Peki kiracıların ve kiralayanların durumu ne olacak?

Koronavirüs sonrasında hangi illere talep arttı?

Emlakjet verilerine göre, koronavirüsünün büyük riske neden olduğu şu süreçte Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde konut arayan kişilerin sayıları azaldı.

Koçtaş, koronavirüs sebebiyle kapattığı 51 mağazasını yeniden açıyor!

Koronavirüs nedeniyle 24 Mart 2020 tarihi itibariyle mağazalarını kapatan Koçtaş, 4 Mayıs Pazartesi günü 51 mağazanın yeniden açılacağını duyurdu.

Berat Albayrak: Koronavirüsün bıraktığı hasar 1929 buhranından da büyük olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgının ekonomiye etkilerine ilişkin olarak "Bıraktığı hasar 1929 buhranından da büyük olacak" görüşünü dile getirdi.

Koronavirüs sonrası müstakil ev fiyatları katlandı!

Koronavirüs salgınıyla beraber konut tercihleri ve öncelikleri de değişmeye başladı. Salgın, bahçeli ve müstakil evlere olan talebi artırdı. Talep artışından dolayı fiyatlarda da yüzde 25 artış meydana geldi...

Koronavirüs sürecinde konut müşteri talebi artıyor!

Deloitte, yeni tip koronavirüs salgınının sektörel etkilerini analiz ettiği raporda, üretim merkezleri ve ticarethanelerde düşüş yaşanmasına rağmen, konut müşteri talebinde artış gözlendiğini belirtti...

VEGA AVM’lerde kiralara koronavirüs molası!

Türkiye'de faaliyet gösteren 6 VEGA AVM, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süreci geçene kadar iş ortaklarından kira almıyor.

avm kiraları koronavirüs Haberi

avm kiraları koronavirüs

Büyük alışveriş merkezleri (yaygın adıyla AVM) bir kavram olarak 5 bin metrekare üstünde kiralanabilir alan, en az 15 bağımsız bölüm, tek elden ve ortak yönetim anlayışı ile sinerji yaratan organize alışveriş alanları anlamını taşıyor.

Teyit'ten Nur Banu Kovaaslan'ın haberine göre; Vircon’un Teyiorg için hazırladığı ‘AVM’ler ve Ekonomik Süreç’ adlı sosyal medya analiz raporunda, ‘henüz açılışlar için çok erken olduğu, gerekli tedbirlerin alınmadığından korkulduğu, AVM çalışanlarının hiç düşünülmediği, havalandırma sistemlerinin yetersiz olduğu’ ile ilgili olumsuz yorumlar çoğunlukta oldu.

Fakat konunun bir de ekonomik boyutu bulunuyor. Çalışanların bir kısmının ücretsiz izne çıkarılması, ekonomik zorluk çeken mağaza ve dükkan sahiplerinin yorumları da raporun gündeminde yer aldı. 

AVM yatırımları içeride inşaat ve perakende sektörünü aynı anda beslerken, dışarıda ise yabancı yatırımcıların dikkatlerini çekiyor. 2018'de Reuters’ın hazırladığı...