25 / 08 / 2024

AVM lerde kur sabitleniyor

AVM lerde kur sabitleniyor

Türkiye'de sayıları her geçen gün artan Alışveriş Merkezleri (AVM) dolar ve Euro'daki ani yükselişlerden etkilenmemek için rotayı Türk Lirası'na çevirdi. Kiraları TL bazında artan AVM'ler sabit kura geçiş yapmaya başladı.

AVM'lerde ciro ve kira kavgası büyüyor: Kira uyarlama davalarında rayiç yüzde 10-15 daha düşük kalıyor! 

BMD’nin AVM’lerdeki haksız uygulama iddialarına cevap veren ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve AYD Başkanı Nuri Şapkacı, "Biz onların cirolarını denetlettiremiyoruz. O zaman ciro kaçıranlar belirlendiğinde bize fesih hakkı verilsin” dedi ve AVM'lerde kira uyarlama davalarına da değindi.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Kasım'da ne kadar oldu? 

AVM'lerde kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Kasım ayında İstanbul'da 6 bin 824 lira, Anadolu'da ise 4 bin 069 lira şeklinde oldu. İşte ayrıntılar...

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Ağustos'ta ne kadar oldu?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa hazırlanan AVM Endeksi’nin Ağustos 2022 sonuçları belli oldu. Buna göre AVM'lerde metrekare verimlilik endeksi yüzde 133.4 yükseldi. İşte tüm veriler...

AVM’lerde yeni dönem! Doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezleri kapanacak!

AVM'lerde yeni dönem beklentisini aktaran  EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdürü Erdem Akyol, önümüzdeki dönemde açık, konseptli olmayan, hijyen standartları açısından düşük kapasiteli, doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezlerinin kapanacağını belirtti. İşte detaylar...

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

AVM'lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

AVM'ler Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında yeme - içme alanları açılmadan hizmet sunuyor. Kısıtlamalar sebebiyle haftasonu da kapalı olan AVM'lerde 1 Haziran'daki açılma için beklenti büyük. Ciroların artması bekleniyor.

AVM'lerde yeni trend rüzgarları esiyor!

Kovid-19 pandemisi ile beraber alışveriş merkezi (AVM) sektöründe hem yatırımcı hem de perakendeci tarafında zorlu bir sürece girildi. Rekabetin arttığı dünyada mağazaları daha çekici kılabilmek için AVM'lerde yeni trendler hayata geçiriliyor.

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!

Salgın döneminde markalara destek için AVM yatırımcısının elini taşın altına koyduğunu belirten Hüseyin Altaş, AVM’lerde el değiştirmelerin yaşanacağını aktardı. 

AVM'lerde kiracısı ile dost yatırımcılar için fırsat dönemi!

BMD’nin üyeleri arasında yaptığı ankete göre AVM’lerde neredeyse kapanan kadar yeni mağaza açıldığını belirten Sinan Öncel, "‘Kiracısı ile dost’ yatırımcılar için fırsatlar devam ediyor" dedi.

Aziz Torun: Bünyemizdeki AVM’lerde yeme-içme şirketlerinden kira almıyoruz!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Bünyemizdeki AVM’lerde yeme-içme bölümünde olan şirketlerden kira almıyoruz" dedi ve "Perakende markalarında da kiraları yarıya indirdik" açıklamasında bulundu.

AVM lerde kur sabitleniyor Haberi

AVM lerde kur sabitleniyor

Esnafın talebi üzerine Ankara'da Panora, Armada ve Gordion gibi AVM'ler dolar kurunu sabitlerken hem Başkent hem de  İstanbul ve İzmir gibi diğer büyükşehirlerde de çok sayıda AVM sahibinin de esnafın mağduriyet yaşamaması için bu fikre sıcak baktığı belirtiliyor. Dolar kurunun 1.75-2 TL bandı arasında farklı rakamlarda sabitlendiği ifade ediliyor. 

Rahat nefes aldık Euro'da ise 2.75 rakamına sıcak bakılıyor. 2013 yılında 1.80'lerde olan kurun bugünlerde 2.20'nin üzerinde seyretmesi dolarla kira ödeyen işletmeleri zorda bırakabiliyor. AVM yatırımcıları dövizle borçlandırdıklarını belirterek, "Kirada Türk Lirası'na geçemiyoruz ama hiç değilse perakendeciyi rahatlatmak içki sabit kurun çözüm olabileceğini düşünüyoruz. AVM'deki kiracıların talebi üzerine birçok yerde sabit kura geçildi. Böylece işletmeciler de rahat nefes alabiliyor. Biz de kiramızı zamanında tahsil ediyoruz" dedi. Sabit kura geçmeyen AVM'lerde ise...