28 / 04 / 2024

AVM'lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

AVM'lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

AVM'ler Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında yeme - içme alanları açılmadan hizmet sunuyor. Kısıtlamalar sebebiyle haftasonu da kapalı olan AVM'lerde 1 Haziran'daki açılma için beklenti büyük. Ciroların artması bekleniyor.



Geçtiğimiz haftasonu duyurulan kademeli normalleşme çerçevesinde AVM’lerin açılmasına karar verilmesi, normalleşmenin ilk gününde AVM’lerde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Dünya Gazetesi'nden Yener Karadeniz'in haberine göre; Kovid-19 salgını öncesi günlük 6 milyona ulaşan ziyaretçiyi ağırlayan AVM’lerde söz konusu sayı kontrollü normalleşmenin 2 gününde 2 milyon 200 bin olarak kaydedildi. 

AVM lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

Kovid-19 pandemisinde uygulanan kısıtlamalar sırasında birçok ihtiyaç ertelendi. Şimdi de ertelenen ihtiyaçlar için harekete geçilmesiyle beraber, hareketlilik en çok bebek ve çocuk ürünlerinin olduğu mağazalarda yaşandı. Sektör temsilcileri, tam normalleşmenin başlayacağının öngörüldüğü 1 Haziran'ın ardından günlük ziyaretçi sayısının 4 milyonu geçeceğini belirtiyor. 

AVM lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, daha önceki deneyimleriyle AVM’lerin bütün hazırlıkların tamamlanarak açıldığına ve pandemi öncesine göre daha erken kapanan kurumların ilk günde ziyaretçi sayısının iyi bir seviyede olduğunu belirtti. 

AVM lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

Salgın öncesi gelecek bahara kaldı

Hüseyin Altaş, food court’ların (yeme içme alanı) açık olmaması ve hafta sonu kapanmanın sürdürülmesi sebebiyle günlük ziyaretçi sayılarının bir süre daha böyle devam edeceğinin öngörüldüğünü belirtti. Altaş’ın verdiği bilgilere göre, sayısı 441’i ulaşan AVM’ler Kovid-19 pandemisi öncesinde günlük 6 milyon ziyaretçi rakamına sahipti. Kısıtlama süreçlerinde ise bu rakam 2-2,5 milyon arasında değişiklik gösteriyor. 1 Haziran'ın ardından hızlıca iyileşme öngördüklerine dikkat çeken Altaş, “Bu yıl pandemi öncesi rakamlara ulaşılması zor. Sene sonuna doğru her şey yolunda giderse 5 milyona ulaşmayı bekliyoruz. Salgın öncesine ise 2022’nin bahar aylarında döneriz diye düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. 

AVM lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

Haziran'da hızlı iyileşme bekleniyor

Bünyesinde ArmoniPark, ArenaPark ve Kayseri Park alışveriş merkezlerinin yer aldığı Avrupakent Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Muhsin Erkoç, haftanın ilk gününde öngördüklerinden daha çok ziyaretçi ağırladıklarını vurguladı. Bünyelerinde yer alan bütün AVM’lerde hareketlilik olduğunu dile getiren Erkoç, “İnsanlar hem ertelediklerini ihtiyaçlarını karşılamak hem de sıkıldıkları için AVM’lere geldi. Pandemi öncesinde hafta içi, hafta sonu değişmekle birlikte günlük ortalamada 35 bin ziyaretçi ağırlıyorduk. Kademeli açılışın ilk gününde de erken kapatmamıza rağmen her bir AVM’mizde 20-25 bin ziyaretçi rakamına ulaştık. Şu an sinemalar, çocuk eğlence alanları kapalı. Food court’ta ise paket servis ve gel al var. 1 Haziran itibari ile yeme içme alanlarında da açılma olacağını tahmin ediyoruz. Onların da açılması ile birlikte hem ziyaretçi hem de cirolarda önemli oranda artış bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Ünlü AVM'lerin sahipleri kim? 

AVM'ler için kira düzenlemesi talebi!


Geri Dön