30 / 04 / 2024

AVM profesyonelleşmesi

AVM profesyonelleşmesi

Türkiye'de mülk yönetimi, stratejik danışmanlık, araştırma, perakende hizmetleri ve proje yönetimi alanlarında hizmet vermeye başlayan JLL, yolunu 9.5 yıldır alışveriş merkezi yönetimi ve kiralama alanında faaliyet gösteren AVM Partners ile birleştirmişti

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

AVM'ler hastane ya da yatay otele dönüşecek!

Koronavirüs süreciyle beraber birçok sektör yatırımlarını dönüştürmek zorunda kaldı. Özellikle bu dönemde iş yapamayan AVM'lerin hastane ya da yatay otele dönüşmesi için çalışmalara başlandı.

AVM'lerin 2021'in ilk çeyreğinden sonra normalleşmesi bekleniyor!

Venezia Mega Outlet AVM Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, alışveriş merkezlerinde alışverişin, 2021 yılının ilk çeyreğinden sonra çok hızlı bir şekilde normalleşmeye başlayacağını söyledi.

AVM'lerde yeni dönem! Ciro üzerinden kira alınacak!

AVM’lerin aldıkları kiraların mevcut halde cirolarının yüzde 30 ila 20’sini oluşturduğunu anlatan BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM’lerin yeni dönemde ciro üzerinde kira almaya geçmesi gerektiğini açıkladı.

Sinerji AVM ve Otel Yönetimi ile Hilton Worldwide Management anlaştı!

Sinerji AVM ve Otel Yönetimi A.Ş. ile Hilton Worldwide Management Limited arasında  franchise sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında kefalet ödenip ödenmeyeceği değerlendirilecek.

AVM kiralarının TL'ye geçmesi çok doğru bir karardı!

Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu, "AVM sahiplerinin de çok daha önceden kiralarla ilgili şu anki duruma gelmesi gerekirdi. Türk parasına dönüldü, bu çok doğru bir karardı. İşler iki taraf için de çok daha oturur hale geldi. İki taraf da daha akılcı oldu" dedi..

AVM’ler markaların lojistik merkezi oluyor!

AVM'lerde ziyaretçi sayılarının internet alışverişleri nedeni ile düşmesi, markaları yeni işbirliklerine yöneltti. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, bu duruma çözüm olarak, "Merkezi lokasyonlarda işleri düşen AVM'leri lojistik merkezi yapalım." önerisinde bulundu...

Ünye Uniport AVM'deki iş yerlerinin kira sözleşmesi feshedildi!

Ünye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda Uniport AVM'deki iş yerlerinin durumu da konuşuldu.

Gebze Center AVM'nin satış sözleşmesi değiştirildi mi?

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar ile 1 adet arsanın satış sözleşmesi hakkında açıklama yaptı...

Ordu Park AVM 2018'de açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalanan 175 milyon TL’lik Ordu Park AVM Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Önder Özpamukçu: AVM'lerin kiraları TL'ye dönüşsün!

Kategori Mağazacılığı Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu, perakendecilerin nefes alması ve işlerine devam etmeleri için AVM kiralarının TL'ye dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Saf GYO'nun Akasya Acıbadem AVM kiralamaları açıklaması!

Akasya Acıbadem AVM'de yer alan toplam 2 bin 11 metrekare mağaza alanın yıllık 2 milyon 999 bin 916 USD + Ciro Kirası Bedelle 16 farklı kiracıya kiralanması için kira sözleşmesi imzaladı.

Akbatı AVM'nin enerji tedarik sözleşmesi imzalandı!

Akbatı AVM'de kullanılmak üzere enerji firmalarından alınan teklifleri değerlendirildi. 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle sona erecek enerji tedarik sözleşmesinin Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş ile bir yıl süreyle imzaladı.

AVM profesyonelleşmesi Haberi

AVM profesyonelleşmesi

Alkaş Danışmanlığı 2008'de satın alarak Türkiye'de mülk yönetimi, stratejik danışmanlık, araştırma, perakende hizmetleri ve proje yönetimi alanlarında hizmet vermeye başlayan JLL, yolunu 9.5 yıldır alışveriş merkezi yönetimi ve kiralama alanında faaliyet gösteren AVM Partners ile birleştirmişti. 


AVM Partners faaliyetlerine JLL çatısı altında devam ediyor. Böylece sektörün iki duayen ismi, AVM, kiralama, danışmanlık denilince hemen akla gelen iki ismi; Avi Alkaş ve Aydın Yurdum JLL'de güçlerini birleştirmiş oldu. Biz de bu 2 isme, AVM yatırımlarını ve gidilecek yolu sorduk. JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş AVM'lerin gelişimini anlattı:


Önce kapalı kutu gibiydi

"AVM'ler günlük yaşantımızın önemli bir parçasını oluşturuyor. Günlük yaşantının zaman içinde değişmesi gibi, bu merkezler de değişiyor ve dönüşüyor. Bu değişim ve dönüşümün odağında ise elbette tüketiciler ve onların zamanla değişen...