29 / 04 / 2024

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...



Ticaret ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının 2024 yılı bütçeleri, Meclis Genel Kurulunda resmen kabul edildi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesinde önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Bolat, ekonominin 13 çeyrektir kesintisiz büyümeyi sürdürdüğüne, bu senenin üçüncü çeyreği itibarıyla 2023'te milli gelirin 1 trilyon 75 milyar dolara, kişi başına milli gelirin ise 13 bin 380 dolara ulaştığına dikkat çekti. 

450 AVM den 70 i bankalara devredildi! AVM lerde borç krizi!

BANKALARA DEVREDİLEN AVM SAYISI 70'İ BULDU 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'de AVM'lerin açılmasının büyük oranda durduğuna da vurgu yaptı ve Türkiye'de yaklaşık 450 AVM olduğunun altını çizdi. 

Bakan Bolat, konuya ilişkin açıklamasında, ülke genelindeki 450 AVM'nin yaklaşık 70'inin finansman sorunu sebebiyle borç aldığı bankalara devredildiği bilgisini paylaştı. 

450 AVM den 70 i bankalara devredildi! AVM lerde borç krizi!

11 ATDA 1.3 MİLYAR TL CEZA KESİLDİ

Ayrıca, Ömer Bolat, küçük esnafın da desteklenmeye devam ettiğini dile getirdi. Esnafın finansman desteğini geri ödeme oranının ise yüzde 99'un üzerinde olduğunun altını çizen Bolat, piyasa denetimleri ile ilgili de konuştu. 

Bakan Bolat, tüketicinin korunmasına ilişkin Bakanlık tarafından piyasa denetimlerinin gerçekleştirildiğini hatırlattı ve "11 ayda Bakanlık müfettişlerinin yüz binlerin üzerindeki denetimlerinde 1,3 milyar lira kestiği cezalar var. Rekabet Kurumunun kestiği cezalar da 2,3 milyar TL'den fazla" açıklamasında bulundu.

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde 2024 yılında ihracatın 267 milyar dolara, 2026'da 302 milyar dolara çıkarılmasının planlandığını dile getiren Bolat, ihracata yönelik desteklerin sunulduğunu, 2023 yılında 20 bin firmaya 7,5 milyar TL hracat desteğinin sağlandığını aktardı ve "İhracatçılarımızın finansman sorununu çözmek üzere de Türk Eximbank vasıtasıyla finans kaynaklarını yükseltmiş bulunuyoruz" diye konuştu. 

450 AVM den 70 i bankalara devredildi! AVM lerde borç krizi!

KİRALARDA YÜZDE 20-25 CİVARINDA DÜŞÜŞ OLDU 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ve stokçuluk uygulamalarına karşı denetimlerin sürdüğüne dikkat çektiği açıklamasında, "Otomotiv, emlak ve diğer sektörlerde çıkardığımız yönetmeliklerle spekülatif ve manipülatif fiyat artırma çabalarına yasak getirdik ve sıkı bir denetime aldık" dedi. 

Bolat, otomotivde birinci ve ikinci el piyasasında, emlak piyasasında, kiralarda bugün yüzde 20-25 civarında bir gerileme kaydedildiğinin altını çizdi. 

TOKİ'den Ankara'ya 210 dükkan geliyor! Kahramankazan GİMAT Gıda Hali’nin temeli atıldı!

Arsa ve arazi alacaklar dikkat: Fiyatlardaki artış yüzde 100'e geldi!

Prof. Dr. Selva Demiralp'ten Hafize Gaye Erkan yorumu: Merkez bankasına faydadan çok zarar verecek bir röportaj olmuş!


 


Geri Dön