26 / 05 / 2024

AVM tasarısı son durum

AVM tasarısı son durum

Nihat Altay, AVM tasarısının yasalaşması durumunda küçük esnafın da iş yapabileceğini belirterek, "Çünkü küçük esnafımız kepenklerini kapadı kapayacak. Bu durumda onların da bir nevi ayakta durması sağlanabilir" dedi

Türkiye genelinde AVM sayısı iki yıl sonra 450 olacak!

JLL Türkiye’nin ‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü-2018 3. Çeyrek’ raporuna göre iki yıl sonra Türkiye genelindeki AVM sayısının 450 olacağı öngörülüyor.

AVM sayısı ikinci çeyrekte 442’ye ulaştı!

GYODER'in TEB katkıları ile hazırladığı "GYODER Gösterge 2018-2. Çeyrek Raporu"na göre, AVM sayısı ikinci çeyrekte 442’ye ulaştı..

Türkiye'de AVM sayısı 2021 sonunda 454’e çıkacak!

Türkiye genelinde şu anda aktif halde olan AVM sayısı 411 olup, bu sayı 2021 yılı sonunda 454’e yükselecek..

MarkAntalya AVM için son başvuru tarihi 4 Haziran!

1 milyar 278 milyon 900 bin TL muhammen bedelle TMSF tarafından satışa çıkarılan MarkAntalya AVM için son başvuru tarihi 4 Haziran...

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni!

İmar barışı uygulaması, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. İşte 13 milyon konutu kapsayan İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni..

15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı!

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, meclise verildi. Tasarı ile 15 yeni üniversite kurulacak..

Ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısı tam metni!

Meclis'te kabul edilen tasarının 13. maddesine göre, ormanlardaki canlı, dikili ağaçlar da ‘orman ürünü' kabul edip satışa çıkarılabilecek. İşte ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısının tam metni..

DSİ Kanunu Tasarısı Tarım Komisyonu'nda kabul edildi!

DSİ Kanunu Tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

KDV tasarısı yasalaştı!

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

AVM sayısı 3 yılda 445'e çıkacak!

TESK Genel Başkanı Palandöken, yapılması planlanan AVM’ler ile toplam AVM sayısının 445’e çıkacağını ifade etti...

Naci Ağbal: Vergi Usul Kanun Tasarısı'nı TBMM'ye getireceğiz!

Milyonları ilgilendiren o kanunda değişikliğe gidiliyor. Maliye Bakanı Ağbal, "Vergi Usul Kanun Tasarısı'nı TBMM'ye getireceğiz" dedi.

Yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018!

Yeni Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı ile inşaatlardaki KDV vergisi uygulamasının değiştirilmesi planlanıyor. İşte yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018 metni..

AVM tasarısı son durum Haberi

AVM tasarısı son durum


Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, AVM tasarısının yasalaşması durumunda küçük esnafın da iş yapabileceğini belirterek, "Çünkü küçük esnafımız kepenklerini kapadı kapayacak. Bu durumda onların da bir nevi ayakta durması sağlanabilir" dedi. 


Altay yaptığı açıklamada, "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi"nin AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve bazı milletvekillerinin imzasıyla meclis başkanlığına sunulduğunu ve tasarının komisyondan geçtiğini hatırlattı. 


"Küçük esnafın ayakta durmasını sağlar"


AVM'lerin çalışma esaslarının düzenlenmesinin hem küçük esnaf hem de AVM çalışanları açısından olumlu karşılanacağını dile getiren Altay, "AVM tasarısı yasalaşırsa küçük esnaf iş yapabilir. Çünkü küçük esnafımız kepenklerini kapadı kapayacak. Bu durumda onların da bir nevi ayakta durması sağlanabilir" diye konuştu. 


Altay, AVM'lerin kapalı olduğu gün ve saatlerde alışveriş...