29 / 04 / 2024

avm yasası iptal davası

avm yasası iptal davası

AVM Yasası olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la ilgili CHP'nin açtığı kısmi iptal davası bugün Anayasa Mahkemesi'nde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

İbrahim Tatlıses'e verilen AVM ihalesi iptal edildi!

Burhaniye Belediyesi yaptığı açıklamada, İbrahim Tatlıses'e verilen alışveriş merkezi ihalesini iptal ettiğini duyurdu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Berlin'de kira üst sınırı yasası iptal edildi!  

Federal Anayasa Mahkemesi, Berlin'de yükselen kira fiyatlarını önlemek için hayata geçen ‘kira üst sınırı’ yasasını anayasaya aykırı olduğunu savunarak iptal etti.

Kadıköy’de imam hatip lisesi yanına AVM planı mahkemeden döndü!

Kadıköy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin yanına, parsel sahibi vakfın talebi üzerine konut ve AVM yapmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişiklik 4 yıl sonra iptal edildi.

Etiler Polis Okulu arazisinin planları iptal!

İstanbul Beşiktaş’ta yer alan eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine otel, AVM ve rezidans yapımının önünü açan imar planları iptal edildi... 

Bakırköy Şükrü Balcı POMEM arazisinin imar planı iptal edildi!

İstanbul Bakırköy’deki Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi’nin 81 dönümlük arazisine AVM ve rezidans yapılmasının önünü açan imar planları iptal edildi.

İstanbul’da bir milyon metrekarelik arazinin imar planı iptal edildi!

Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilen fakat daha sonra merkez kampüsün Maltepe’de yapılmasına karar verilince AVM, rezidans ve otel imarına açılan Küçükçekmece’deki yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazinin nazım ve uygulama imar planları, hukuka aykırı bulunarak iptal edildi...

Marmara Forum AVM plansız mı kaldı?

Bakırköy'de yer alan Marmara Forum AVM’nin imar planları; istinaf mahkemesi tarafından şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edildi. İmar planı değişikliği yaparak kaçak bölümlere af getirmesi karşılığında İBB’ye verilen ve bugün ek hizmet binası olarak kullanılan yapı da plansız k

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.

AYM kamulaştırmalarda düşük değer yasasını iptal etti! 

Anayasa Mahkemesi (AYM) kamulaştırmalarda değer tespitinin daha düşük kalmasına neden olan yasa hakkında emsal bir karar verdi. AYM, değer tespitinin daha düşük kalmasına neden olan yasa hükmünün iptal edilmesi kararı aldı. 

Ferit Şahenk ve Hüsnü Özyeğin arasındaki 102.5 milyon euroluk anlaşma iptal!

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile iş adamı Hüsnü Özyeğin arasındaki AVM satışı anlaşmasının iptal edildiğini yazdı. 

avm yasası iptal davası Haberi

avm yasası iptal davası

AVM Yasası olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la ilgili CHP'nin açtığı kısmi iptal davası bugün Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) esastan görüşülerek karara bağlanacak. AYM, bugün aynca onlarca kanunda kapsamlı değişiklikler yapan 6552 sayılı torba yasadaki 24 ayn düzenlemenin iptali istemini de esastan tartışacak. 


AVM RUHSATLARI 


CHP, Perakende Ticaret Kanunu'nda büyükşehirlerdeki AVM'lere yapı ruhsatı ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı verme yetkisini Büyükşehir Belediyelerine, AVM'terdeki perakende işletmelerinin çalışma saatlerini belirleme konusundaki yetkiyi valilere, ülke genelinde ise bakanlığa veren düzenlemelerin iptali için AYM'ye gitti. AYM, bu davada esas incelemesini yapacak ve alınan karar daha sonra açıklanacak. 


TORBA KANUNA İPTAL DE MASADA 


AYM'nin bugün esastan görüşeceği iptal davaları arasında Eylül 2014'de yürürlüğe giren 6552 sayılı torba yasaya yönelik kapsamlı iptal davası da var....